GOIRLE – Deze zondag begon regenachtig maar naarmate de ochtend vorderde begon het zonnetje meer te schijnen. Dit was een positieve voorbode voor de wedstrijd die ging komen. Deze vanencompetitie kenmerkt zich door haar laagdrempeligheid en staat volledig in het teken om de deelnemers wedstrijdervaring op te laten doen. Er wordt daarom niet gestreden om een 1e of 2e plek maar om punten en vaantjes die je meeneemt naar de volgende wedstrijd. Een soort airmiles voor karate.

Voor onze deelnemers was dit het eerste toernooi van dit seizoen. Door de opzet van het toernooi moet iedereen 4 partijen lopen. Een goed aantal om te kijken hoe het met de techniek en de conditie van onze deelnemers er voor staat. Ons team bestond vandaag uit Aida Muhic, Bena Mulya, Dirkje Passon, Dominique Lalji-Basten, Eva Steenhuijsen, Jaume Kelleners, Jelle Hageman, Myrthe Dekker en Thijs Dekker. Het team werd aangemoedigd door de coaches Anita en Matty terwijl Julia en Farah op de mat verschenen als scheidsrechter.

Stijn Pleumeekers moest zich door griep helaas terugtrekken uit de competitie. En hij was niet de enige. Door uitval van veel deelnemers werden nog een aantal poolwijzigingen doorgevoerd waardoor veel van onze karateka’s 5 partijen moesten lopen. Maar hoe vaker lopen, des te meer ervaring.

Met veel zin en goede moed begonnen onze deelnemers aan de wedstrijd. Iedereen was heel zorgvuldig bezig met de keuze van de kata en het evalueren van de punten die beter konden. Het was mooi om te zien dat verbeterpuntjes meteen door de heren en dames werden opgepakt in de opvolgende partij. Welwillend om te leren en zichzelf uitdagen met hoge Heian kata’s (Heian Sandan, Yondan, Godan) en Kanku Dai.

Deze positieve houding werd beloond met een behoorlijk aantal punten. Meer dan de helft van de partijen resulteerde in winst waarbij elke deelnemer met een vaantje naar huis ging. Dominique, Jaume en Myrthe wisten elk 70 punten van de 90 te scoren. Thijs en Eva wisten 80 van de 90 punten te veroveren. De rest van het team (Aida, Bena, Dirkje en Jelle) behaalden de maximale score van 90.

Na de individuele wedstrijden mochten Aida, Eva en Myrthe de ochtend afsluiten met het onderdeel teamkata. De “Elhatri Girls” begonnen goed met hun Heian Godan en behaalde winst met 5-0. Na een korte evaluatie besloten de dames om af te zien van hun Kanku Dai. De individuele wedstrijden hadden hun tol ge-eist waardoor ze de tweede wedstrijd ingingen met wederom een Heian Godan. Dit bleek een wijs besluit want het resulteerde wederom in winst en daarmee de 1e plaats. Een van de scheidrechters gaf naderhand zelfs aan dat het onvoorstelbaar was dat dit de eerste teamkata wedstrijd van de Elhatri Girls was.

In de middag was het aan Amber & Ruby van den Boom om te laten zien wat ze hebben geleerd tijdens de trainingen van de STE Kumite. Onder de begeleiding van coach Layachi

Het Vanentoernooi is een mooi toernooi om te kijken wat je al eigen hebt gemaakt en waar je nog wat kan bijschaven tijdens de trainingen.

Voor Ruby was het de allereerste keer dat zij deelnam aan een wedstrijd. Ze heeft een mooie prestatie geleverd door 3 van de 4 wedstrijden te winnen. Ze heeft enorm genoten van dit toernooi en ook een leuke ervaring opgedaan hoe het is om een wedstrijd te spelen.

Amber was hierna aan de beurt en heeft ook voor zichzelf weer een overwinning bereikt. Ook zij heeft 3 van de 4 wedstrijden gewonnen en zo weer een mooi aantal punten verzamelt bij het Vanentoernooi.

Het was een fijn toernooi en we zijn dan ook met een zeer tevreden en goed gevoel huiswaarts gereden.