BETTEMBOURG (LUX) – Een groepje enthousiastelingen liet zich niet afschrikken door sneeuw, ijzel, hagel en slechte weersvoorspellingen. Zij vertrokken op vrijdag de 13e januari naar Luxemburg om daar de volgende dag deel te nemen aan de 12e Michaël Milon Cup. De aankomst werd vrijwel direct gevierd door een aantal STE leden in een, door Karin en Gerrie Keij uiterst zorgvuldig uitgezochte, steakhouse.

Op de dag van de wedstrijd moest Farah direct het spits afbijten door als eerste partij te starten. Dit was voor haar geen probleem, deze partij won zij. Uiteindelijk belandde zij in de finale tegen een Luxemburgse. Farah liep toen de Soshin wat haar een verdienstelijke 2e plaats opleverde.

Daarna moesten Daan en Sidney aan de slag. Sidney was 4 dagen voor de wedstrijd een jaar ouder geworden en moest dus voor het eerst in een oudere poule meedoen. In dezelfde poule als Daan. Sidney verloor met een keurig gelopen Enpi zijn eerste partij, er was geen herkansing voor hem weggelegd omdat zijn tegenstander uiteindelijk 3e werd. Daan vocht zich, na 3 partijen, op naar de finale. Hij liep de Unsu, tegen zijn karate vriend Boyd van Buitenveldert, dit leverde Daan een keurige 2e plaats op.

Als laatsten moesten Milan en Christopher aan de slag, beiden in dezelfde categorie maar ieder in een andere helft van de poule. Milan voelde de zenuwen door zijn sportlichaam gieren. Hij gaf wat hij had maar verloor met zijn Jion toch zijn eerste partij. Helaas zat er geen herkansing in voor hem. Zijn tegenstander werd uiteindelijk 4e. Christopher moest zijn eerste partij wat warm draaien maar won deze partij keurig. Na nog 2 partijen belandde hij in de finale tegen een Franse karateka. Zijn vertoonde Kanku dai leverde hem een dik verdiende 2e plek op.

Over het geheel genomen leken de scheidsrechters deze dag kime erg belangrijk te vinden, in sommige gevallen zelfs iets belangrijker dan technische vaardigheden. Gezien de resultaten hebben de STE leden bewezen dat ook deze voorkeur voor hun geen belemmering was om uitstekend te presteren. Al met al een goed verlopen toernooi voor iedereen. Op naar de volgende wedstrijd!