ZOETERMEER -Het team van de kumite-selectie heeft bij het NK jeugd kumite 2016 in Zoetermeer met 8 karateka’s 5 medailles weten binnen te halen. Voor 3 van onze karateka’s was het een primeur op de NK!

Fatih mocht op zaterdag na de katawedstrijden als eerste beginnen in zijn poule, (14-15 jr -63) hij begon erg goed en wist mooie combinaties te maken, maar verloor de eerste ronde net en kreeg helaas geen herkansing. Ondanks dat heeft hij een mooie wedstrijd kunnen laten zien.

Niet veel later ging de poule van Carlos van start 16-17 jaar -61 op tatami 5. Carlos mocht gelijk de eerste wedstrijd beginnen, deze won hij met 3-0. Daarna moest hij de halve finale vechten, hier won Carlos 3-1. Hierdoor had Carlos zich in de finale geplaatst. De finale stond Carlos 1-0 achter in de laatste 20 seconde wist hij er nog 1-1 van te maken, maar in de laatste 10 seconde wist hij toch nog de wedstrijd naar zich toe te trekken door een ura mawashi te maken.

15241252_1625497047753746_5804200063457246914_n

 

img_8183

Toen het team zondagmorgen in Zoetermeer aankwam waren eerst Ridwan, Furkan en Rayen in de categorie jongens 12-13 jaar -55 kg aan de beurt. Spannend.

Ridwan was als eerste aan de beurt. Voor Ridwan was het zijn eerste NK. Hij startte meteen met een uitdagende tegenstander. Ridwan ging recht op zijn doel af en hield de tegenstander op een gepaste afstand. Het duurde tot de 47e seconde voordat de tegenstander punten begon te pakken. Ridwan incasseerde een stevige trap in zijn zij en deelde zelf ook goede stoten en trappen uit. De tegenstander vervaarde zoveel druk dat hij 4x van de mat afliep. Ridwan won de eerste wedstrijd op strafpunten. In de tweede wedstrijd zette Ridwan goed druk op de tegenstander en zat hij de tegenstander kort op de huid. Wederom won Ridwan op strafpunten. In de halve finale moest Ridwan tegen de uiteindelijke winnaar van het NK. Ridwan verloor en moet voor de 3e plaats vechten. De vierde wedstrijd won Ridwan en hij haalde brons met zijn debuut op het NK. Een supergoed prestatie!

Dan was Rayen aan de beurt. Ook Rayen naam deel aan zijn eerste NK ooit. Met veel vertrouwen en mooie stijl viel hij in de eerste wedstrijd aan. De tegenstander vocht goed terug maar Rayen liet zich niet kisten en bleef de tegenstander opzoeken om punten te maken. Hij liep hierbij 2x tegen een vuist op. Na een korte blessurebehandeling bij de EHBO ging Rayen moedig door. Zijn trappen zijn goed gericht en mooi in de hoogte. Zijn mooie stijl werd helaas niet beloond met punten waardoor hij zijn de wedstrijd uiteindelijk verloor. Rayen heeft met veel moed gestreden. Nu goed trainen en op naar het volgende toernooi!

Daarna was Furkan aan de beurt. Furkan liet in zijn eerste wedstrijd zien wat zijn kracht is, het controleren van de wedstrijd. Furkan bleef rustig en liet de tegenstander komen. Hij won zijn tweede en derde wedstrijd door rustig zijn tegenstander af te wachten en dan de aanval in te zetten. Zijn rustige stijl werd hier en daar op de proef gesteld, maar Furkan bleef rustig. Hij maakte niet veel punten maar won zonder veel energie te verspillen. In de finale speelde Furkan tegen een geduchte tegenstander. De tegenstander beheerste het spelletje van druk zetten en zorgde ervoor dat hij snel punten maakte. De tegenstander kwam in zijn element waardoor hij nog puntjes maakte. Furkan blijf rustig en maakte mooie combinaties, maar kreeg helaas geen punten. Furkan probeerde de wedstrijd te kantelen, maar helaas dit was te laat. Furkan haalde zilver, een mooie prestatie!

Als de laatste van de jongens was Emrullah aan de beurt. Hij deed mee in de categorie jongens 12-13 jaar -63 kg. Emrullah zat in een pittige poule, maar hij bleef vastberaden vechten. Emrullah was in de eerste ronde uitgeloot. Hij won de tweede ronde na 0-0 op vlaggen. Na 90 seconden en onbeslist had hij een beslissing van de scheidsrechters nodig om verder te komen. Met drie vlaggen in zijn voordeel beslisten de scheidsrechters dat Emrullah naar de finale ging. In de finale begon hij heel sterk, maar hij pakte helaas geen punten. De tegenstander was iets verder in zijn bewegingen en in het pareren van de aanvallen. Emrullah kwam hierdoor onnodig op achterstand. Hij bleef mooi bewegen en trok zijn hoofd terug om geen stoten in te casseren. Emrullah maakte een mooi punt, maar het mocht niet baten. Hij verloor de finale met 1-4. Emrullah haalde een mooie zilveren plak, heel goed gevochten!

Toen waren de Amber en Didi aan de beurt. Amber en Didi deden allebei mee in de categorie meisjes 12-13 jaar +55kg. Voor Amber was het de eerste keer dat ze aan het NK meedeed. Ze begon sterk in haar eerste wedstrijd. Ze zette druk en pakte punten door mooie stoten. Ze won haar eerste wedstrijd met 4-0. In de tweede wedstrijd deed Amber goed haar best, maar de tegenstander was haar helaas te sterk. Ze verloor de wedstrijd met 0-9. In de herkansing pakte Amber mooie punten door wederom druk te zetten en geen punten weg te geven. Ze won de derde wedstrijd met 3-0. In de wedstrijd om de 3e en 4e plek moest Amber zich helaas gewonnen geven. De tegenstander won met 2-0. Amber eindigde uiteindelijk op een 4e plaats. Een supermooi resultaat voor de eerste keer!

Toen was Didi aan de beurt. Didi vocht stabiel en was alert op de mat. Ze gebruikte verschillende stoot- en traptechnieken om punten te halen. Ze won haar eerste wedstrijd met 6-0. In de tweede wedstrijd vocht Didi tactisch en trapte ze goed. Ze won haar tweede wedstrijd vóór tijd met 8-0. In de derde wedstrijd en tevens de halve finale vochten Didi en haar tegenstander rustig en tactisch. Didi was haar tegenstander te snel af en won met 2-0. In de finale was de spanning om te snijden. Didi en haar tegenstander vochten allebei goed en gebruikten verschillende technieken tegen elkaar. Allebei wilde ze winnen, dat was duidelijk. Na bijna 90 seconden was het steeds 0-0. De tegenstander pakte helaas op de valreep twee punten. Didi verloor de finale met 0-2. Didi neemt de zilveren plak mee naar huis!

Het kumite-selectieteam kijkt terug op een succesvol toernooi. Coach Layachi was niet altijd met de scheidsrechters eens. Hij tekende luidruchtig protest aan en werd op een moment van het veld gestuurd. Hij was wel erg blij met zijn pupillen en met de goede resultaten. We kwamen met 8 karateka’s en namen 5 medailles mee naar huis. Wat een mooi resultaat! We zijn trots op jullie, Carlos, Fatih, Ridwan, Furkan, Rayen, Emrullah, Amber en Didi, goed gedaan allemaal!

fullsizerenderfullsizerender1fullsizerender2