GroepOchtTamashii15HALSTEREN – Gelukkig had iedereen van de ochtenddeel de zomertijd goed de wekker op tijd gezet en was iedereen met een uur korter slapen aanwezig.

Na een spectaculaire opening, waarbij alle deelnemers met muziek binnen kwamen gelopen en een black light show, werd iedereen door Sensei Otto Bakker welkom geheten.

Hierna mochten de kleinsten beginnen met hun kata. Iedereen werd beoordeeld met een punten systeem, waarbij het laagste een 6,5 was en het hoogste een 7,5.

ChristopherTamashii15Christopher, 10 t/m 12 jaar 3e en 4 e kyu, zat alleen in een poule met nog 10 deelnemers, maar dat deerde hem niets en met een punten totaal van 42 punten behaalde hij de finale en werd 3e.

Pepijn, Roy en Alketa, 10 t/tm 12 jaar 5e kyu, zaten met nog 13 andere in de poule. Alketa haalde op 0.4 punten net niet de Finale. Pepijn en Roy wel. Pepijn haalde net op 0.2 punten net geen derde en werd 4e.  Roy behaalde de 3e plek.

Nadat het kumite en de teamkata’s waren geweest, was er een gewelRoyTamashii15dige demonstratie  van Sensei Otto Bakker en twee van zijn pupillen.

In de middag, zo rond 14.00 uur begon het middag programma. Renske mocht aantreden in haar poule, 10 t/m 12 jaar 3e en 4e kyu. Renske behaalde met een totaal aantal punten van 42,9 de Finale. Maar moest haar meerdere erkennen om de eerst plaats en behaalde  een mooie 2e plaats.

GroepMiddTamashii15Daan, Lukas, Edwin en Bas mochten aantreden als kwartet in de poule, van totaal 11 deelnemers, 13 t/m 15 jaar 3e en 4e kyu. Lukas, Edwin en Bas haalde op enkele tiende punten net geen Finale. Daan haalde een mooie 42,6 punten en liet zien dat hij terecht in de Finale stond. In de Finale liet Daan zien dat hij gewoon de beste was en behaalde een mooie 1e plek.

Toen mocht Julia aaChristopherTamashii15n de slag. Zij zat in een poule van 14 deelnemers, 13 t/m 15 jaar 2ekyu t/m  1e dan. Dit was een mooie spannende poule. Met 41,8 punten behaalde ze mooi de Finale. In de Finale zaten tussen de nummer 4 en nummer 1, 0.3 punten. Julia moest om de tweede plaats strijden doormiddel van het vlaggensysteem. Helaas verloor ze deze met 3-2 en behaalde toch nog een 3e plek.

Als laatste mocht Rick aan de slag, 16 t/m 18 jaar 3e kyu t/m 1e Dan. Rick zetten twee mooie Kata’s neer en behaalde de Finale. Uiteindelijk liet hij alle 9 andere deelnemers achter zich en werd 1e.

Het was een hele lange dag, maar ik vond, net zoals Erwin en Sensei Elhatri, dat jullie goed jullie best hebben gedaan en trots mogen zijn op de resultaten.

Op naar het volgende toernooi!