wwcup15

PUDERBACH (DU) – Op zaterdag 28 maart 2015 namen Daan Heijmens Visser en Rick Voets deel aan de 9e Internationaler WW Cup in Duitsland, een toernooi dat door veel karateka’s gebruikt wordt als voorbereiding op de Krokoyama Cup medio April. Aan dit toernooi namen ruim 600 karateka’s deel van 103 verschillende verenigingen uit 7 verschillende landen.

Hoewel het een internationaal toernooi betrof koos de organisatie er voor om op het onderdeel kata de buitenlandse deelnemers bij voorkeur al in de eerste ronde tegen elkaar te laten lopen. Vrijstellingen in de 1e ronde waren er dan ook met name voor de Duitse deelnemers.

Zoals vaker startten Rick en Daan ongeveer tegelijk. Daan mocht het spits afbijten en trok de eerste ronde met 4-1 naar zich toe, maar moest al in de 2e ronde zijn meerdere erkennen in een iets sterke(re) Belgische tegenstander hoewel de uitslag enigszins geflatteerd was. Omdat zijn Belgische tegenstander de ronde later verloor was er voor Daan deze keer helaas geen herkansing.

Rick startte met een ijzersterke Enpi, maar verloor deze ronde tot ieders verbazing met 3-2 van een mindere tegenstander. Die zag op zijn beurt helaas zijn 2e partij verloren gaan, waardoor het toernooi voor Rick er al na 1 ronde op zat.

Zeker gezien de successen van Rick en Daan op de laatste internationale toernooien een wat teleurstellend resultaat, maar beiden hebben weer een stuk ervaring opgebouwd en hebben laten zien dat zij op dit toernooi normaliter om de podiumplaatsen mee moeten kunnen doen.