OpenZeeuwse2015RenskeOOST-SOUBURG – De kataselectie van de STE was met 7 deelnemers aanwezig in het mooie Oost-Souburg in Zeeland, waar om de podiumplaatsen gestreden werd tijdens de Open Zeeuwse kampioenschappen.

Rick Voets mocht als eerste aan de slag in de open klasse. Ondanks het feit dat Rick vanwege zijn examens op school maar weinig op de mat gestaan heeft de afgelopen weken was daar weinig van te merken. Rick knalde in de eerste 3 rondes steeds met een 5-0 winst over zijn tegenstanders heen. In de finale verloor hij ondanks een uitstekend gelopen Gojushiho Sho nipt met 3-2; Rick zag zijn inspanningen beloond met een nette 2eplaats.

Op de andere mat startte de poule van Pepijn. Pepijn startte sterk en liep meerdere prima Heians. Hij wist drie opeenvolgende rondes overtuigend te winnen. De finaleronde wist hij net niet naar zich toe te trekken en pakte een nette 2e plaats. Pepijn liet zien dat hij inmiddels een prima basis heeft om ook de hogere kata’s te gaan lopen op een volgend toernooi!

OpenZeeuwse2015Aansluitend mocht Renske Voets aan de slag in haar poule. Renske verloor haar eerste ronde toch wat verrassend met 3-2, maar wist zich prima te herstellen. Na 2 opeenvolgende winstpartijen plaatste ze zich uiteindelijk voor de finale. Hier wist ze de tweede plaats te pakken.

Daarna waren alle ogen gericht op Christopher Huang. Christopher liet zien dat hij zijn goede vorm van de afgelopen weken vast had weten te houden en haalde met een knappe 5-0 winst in twee opeenvolgende rondes keurig de finalepoule. Helaas viel hij even stil met Bassai Dai waardoor hij deze ronde verloor. Christopher liet zien dat hij goed met tegenslagen om kan gaan. In de strijd om de 3e/4e plaats wist hij zich prima te herstellen en won alsnog met een strakke Bassai Dai de derde plaats.

Rick Voets mocht daarna weer aan de slag in zijn eigen poule. Rick verslikte zich helaas met een tweetal heian kata’s, waardoor hij (enigszins geflatteerd) deze rondes verloor. Hij herstelde zich wel en pakte met een prima gelopen Gojushiho Sho de 3e plaats in deze categorie.

Zoals altijd kwam ook vandaag het toetje aan het einde, deze keer met Casper en Bas Bruins samen in dezelfde poule. Ontzettend leuk om vader en zoon in dezelfde poule te zien lopen! Casper liet twee prima Heians zien, maar wist zich helaas net niet voor de finalepoule te plaatsen. Bas denderde op de voor hem karakteristieke manier de eerste 3 rondes over zijn tegenstanders heen en zag zijn sterke optreden beloond met de finale. Helaas verloor hij die nipt met 3-2 verlies, maar pakte wel een hele mooie 2e plaats!

Als enige kumite deelnemer van de STE mocht Renske Voets laten zien dat ze nog steeds haar ‘vrouwtje’ stond. In de categorie meisjes 13-18 jaar mocht Renske haar titel op de Open Zeeuwse verdedigen.  Zoals gewoonlijk startte Renske fel en wist ze haar tegenstandster goed onder druk te houden. De 1e ronde trok ze zonder al te veel problemen met 4-2 naar zich toe. In haar 2eronde trof ze een ervaren JKA vechter die stevig weestand gaf. Ondanks een blessurebehandeling bij de EHBO na een stoot op haar gezicht trok Renske ook deze partij naar zich toe (3-2 winst). In de finalepoule streden de 4 beste deelneemsters uiteindelijk om de podiumplaatsen. De 1e halve finaleronde was voor Renske met 2-0, om vervolgens in de finale probleemloos met een 4-0 overwinning de 1e plaats te veroveren: goud voor Renske!

Al met al kunnen we terugkijken op een prima georganiseerd toernooi met prima prestaties van onze STE leden.