RotterdamCup2015ChristopherROTTERDAM-HOOGVLIET – Met 76 verschillende clubs uit 12 landen en 520 deelnemers was het een mooi en groot toernooi.

Om 8.30 uur ging de zaal open en mochten de deelnemers naar de opwarmruimte. Vanaf daar werden de deelnemers de zaal ingenomen om daar te strijden

Met 3 coaches en Sensei Elhatri moesten we ons verdelen over de 6 Tatami’s, want alle deelnemers, mochten vanaf 9.00 uur aantreden.

Myrthe mocht aantreden in de categorie A1, meisjes -12 jaar. Myrthe won de eerste en tweede ronde (2-1 en 3-0 Bassai Dai) maar in de derde ronde verloor ze (3-0). Omdat haar tegenstander de finale haalde mocht RotterdamCup2015DaanMyrthe in de herkansing proberen nog een derde plek te veroveren. Alleen in de herkansing moest ze haar tegenstander voor laten gaan (3-0). Jammer, maar toch heel goed gedaan Myrthe ondanks dat je zo ziek was.

Julia mocht aantreden in de categorie A3,meisjes -16 jaar. Julia liep in de eerste ronde Empi en won met 2-1 in de tweede ronde liep ze Gojushio Sho, maar verloor met 2-1. Haar tegenstandster verloor in de halve finale, waardoor Julia geen herkansing kreeg. Jammer, maar ook Julia heeft het goed gedaan.

RotterdamCup2015TeamLucas en Bas mochten samen aantreden in de categorie A3, jongens -16 jaar. Een hele zware poule met toppers uit het buitenland. Beide liepen hun eerste ronden Jion, alleen verloor Lucas met 3-0 en Bas met 2-1. Beide tegenstanders verloren in de halve finale waardoor beide geen herkansing kregen. Toch beide goed gedaan.

Christopher en Pepijn mochten in categorie A1, jongens -12 jaar laten zien wat ze konden. Pepijn verloor in de eerste ronde. Zijn tegenstander verloor in de volgende ronde, waardoor Pepijn geen herkansing kreeg. Heel erg jammer, maar toch heel goed gedaan.  Christopher liep Jion in de eerste ronde, Heian Godan in de tweede, Jion in de derde deze won hij allemaal. In de halve finale liep Christopher Heian Godan maar verloor. Hij mocht wel herkansen en liep een Bassai Dai en behaalde daarmee een mooie 3e plek. Proficiat.

Rick mocht in de categorie A4, heren +16 jaar aantreden. In de eerste ronde verloor Rick met 3-2. Zijn tegenstander verloor de ronde daarop en voor Rick geen herkansing. Jammer.

RotterdamCup2015Daan en Edwin mochten in de categorie A2, jongens -14 jaar laten zien wat ze konden. Edwin won de eerste en tweede ronde. De derde verloor hij, maar mocht toch nog de herkansingen in. In de herkansing verloor Edwin.  Edwin liep mooie kata’s.  Daan won de eerste, tweede en derde ronde, maar in de halve finale struikelde hij. Daan kreeg nog een kans in de herkansing en nam deze kans en behaalde toch nog een 3e plek. Proficiat.

Als laatste mochten Lucas, Daan en Bas nog aantreden in zware poule voor team’s. De eerste ronde verloren ze, maar liepen wel een hele strakke kata. Omdat hun tegenstander in de finale terecht kwam, mochten ze herkansen en wonnen overtuigend om de 3eplek. Proficiat.

Alle deelnemers heel erg goed gedaan. De prijs winnaars gefeliciteerd en de andere deelnemers hebben weer ervaring opgedaan om daar weer mee vooruit te kunnen.

Het volgende toernooi is wat dichterbij huis, Clubkampioenschappen zondag 7  juni 2015. Tot dan.