DSC_0064a

ROOSENDAAL – Zaterdagochtend baanden 13 Elhatri kataselectieleden zich een weg door alle files en wegafzettingen naar het sportcentrum in Roosendaal. De deelnemers waren Casper Bruijns, Pepijn Bruijns, Myrthe Dekker, Thijs Dekker, Jelle Hageman, Lukas Hageman, Daan Heijmens Visser, Christopher Hu-a-ng, Sidney Meijer, Aida Muhic, Roy Otten, Dirkje Passon en Stijn Pleumeekers. Het Elhatri team werd ondersteund door de coaches Fatima, Farah, Tjerk en Matty. In de middag was Carlos Criado aan de beurt.

De eerste ronde begon al goed met 5 deelnemers op 4 verschillende matten. Thijs liep, ondanks de spanning, hartstikke goed in de categorie “Jongens 7,8,9” en mocht vol tevredenheid de 2e plaats opeisen. Ook grote zus Myrthe liep goed in een zeer sterke poule. Echter door een foutje in haar kata kon ze net geen podiumplaats bemachtigen in de categorie “Meisjes 10,11,12 groen t/m bruin”.

Jelle vond zelf dat hij niet goed gelopen had in de categorie “Jongens 10,11,12 wit t/m oranje”. De eerste ronde liep hij een mooie Heian Nidan en won deze met 2-1, vervolgens Heian Sandan 2-1 winst en in de halve finale wederom een goede Heian Nidan 3-0 winst. In de finale liep hij een Heian Nidan maar verloor om de 1e plek. Desondanks waren de Heian Nidans goed genoeg voor een zeer verdiende 2e plek. Daarmee zie je dat we soms de grootste criticus zijn over onszelf.

Maar ook Aida was kritisch naar zichzelf. Ondanks alle worstelingen kon ze teammaatje Dirkje voor blijven in een rechtstreeks duel in de categorie “Meisjes 10,11,12 wit t/m oranje”. Echter in de finale lande Aida ongelukkig op haar voet in de Heian Godan en moest genoegen nemen met een 2e plaats en een pijnlijke voet.

Dirkje had er duidelijk zin in. De kata’s liepen soepel en ook de Heian Sandan, waar ze vorige wedstrijd zoveel problemen mee had, werd nu uitstekend gelopen. De eerste twee ronden werden daarom glansrijk gewonnen. Na verlies van Aida behaalde Dirkje in de herkansingsronde winst voor de 3e plek. Door een fout van de wedstrijdleiding moesten alle herkansingsronden opnieuw gelopen worden. Na wederom winst liet Dirkje zien dat de 3e plek echt aan haar toebehoorde.

In de tweede ronde mochten Christopher, Pepijn en Stijn zich melden voor de categorie “Jongens 10,11,12 groen t/m bruin” en Roy Otten voor de categorie “Jongens 13,14,15 wit t/m blauw”. Roy liep een foutloze wedstrijd. Zijn Heian Godan en Bassa Dai’s werden beloond met een 1e plek.

Christopher, Pepijn en Stijn hadden het wat zwaarder in een grote poule. Ondanks goed gelopen kata’s (waar niks op aan te merken was) moesten de heren de herkansing in. In poule A mochten Christopher en Stijn zich meten in een rechtstreeks duel. Ondanks zijn uitstekende Zanshin moest Stijn zijn meerdere erkennen in zijn teammaat Christopher. Pepijn wist vol overtuiging de 3e plek te bemachtigen in poule B.

In de 3e ronde waren Daan, Lukas en Sydney in categorie “Jongens 13,14,15 bruin t/m zwart” aan de beurt, evenals Casper in categorie “Heren 18+ blauw t/m zwart”. Daan, Lukas en Sydney zaten in een zware, grote poule met oude bekende tegenstanders. Lukas liep een aantal goede kata’s maar werd vroegtijdig uitgeschakeld door oude bekende Jesse. Omdat Daan Jesse versloeg mocht Lukas helaas niet meer deelnemen in de herkansingsronde. Met winst op Jesse plaatste Daan zich wel voor de finale. Ook daar wist hij te overtuigen en behaalde de 1e plek. In de poule B behaalde Sydney net niet de finale maar mocht zich wel bewijzen in de herkansingsronden en werd daar 4e.

Casper Bruijns had in de categorie “Heren 18+ blauw t/m zwart” een uitdagende loting. Hij mocht meteen aantreden tegen huidig Nederlands kampioen Mitchell Beckers. Deze was toch echt een maatje te groot. De herkansingsronde was eveneens zeer uitdagend. De nummer 3 van de Nederlandse top Kevin Beckers moest aardig zweten om boven de uitstekend gelopen Heian Godan van Casper te komen. Helaas was ook Kevin een maatje te groot en moest Casper genoegen nemen met een 4e plaats.

Bij het onderdeel kumite was het Carlos Criado die in zijn eentje de Elhatri-eer moest verdedigen. En dit deed hij ook. Vorig jaar greep hij er net naast, maar dit jaar nam hij de titel Open West-Brabants Kampioen 2016 mee naar huis. Een mooie 1e plaats.

Carlos1e

Aan het eind van de dag kunnen we terugkijken op een succesvolle wedstrijd met veel leermomenten. Iedereen heeft hard moeten werken waarbij voor elke positie hard is geknokt. Veel deelnemers waren kritisch naar zichzelf, vonden dat ze niet goed liepen of voelden fouten in hun techniek of vorm. Juist deze houding laat zien hoe iedereen gegroeid is. Wie zijn fouten niet onder ogen ziet, kan zichzelf nooit verbeteren. Ik, Matty, (en ik denk dat ik ook voor de andere coaches spreek) kijk daarom met trots terug op deze succesvolle wedstrijd die een voorbode is voor alle toekomstige wedstrijden.

DSC_0067a