DSC_0162a

ALKMAAR – Het was vroeg uit de veren deze zondag en op naar Alkmaar voor de Funakoshi Cup. De Funakoshi Cup is één van de grootste katatoernooien van Nederland met zo ongeveer 400 deelnemers. Het Elhatri-team was 17 deelnemers sterk en ondersteund door 5 coaches. Het bijzondere aan de Funakoshi Cup is dat de recreanten en doorgewinterde wedstrijdmensen in aparte poules strijden.

Voor Alex was het zijn eerste grote toernooi en hij pakte meteen een eerste prijs mee naar huis. Jelle won zijn eerste twee rondes, in de herkansing verloor hij net om de derde plek. Eva en Pepijn zaten bij elkaar in de poule. Eva liet twee sterke kata’s zien, maar had net een vlag te weinig om te winnen. Pepijn won met Jion, maar wist geen prijs te bemachtigen. Aida gaf haar tegenstanders geen schijn van kans en behaalde de eerste plaats. Christopher verloor zijn eerste ronde, maar kwam de 5 herkansingsrondes door en won met Gankaku de derde plaats. Alexander en Sydney hebben hard gestreden, maar geen prijs gehaald. Jaume kwam de rondes door met Heian Nidan en Heian Sandan en haalde een derde plek binnen. Shane en Bena zaten bij elkaar in de poule. Allebei lieten ze sterke kata’s zien. Bena werd derde. Mythe liep basai dai en jion en wist hiermee na een aantal rondes de derde plek te halen.

Daarna was het tijd voor de middag ploeg. Bas, Lukas en Daan begonnen met teamkata en werden eerste. Toen was het tijd voor de wedstrijdklasse cadetten. Dit was tevens een meetmoment voor de KBN. Edwin, Lukas, Daan en Bas namen hier in deel. Het niveau was hoog en uiteindelijk wist alleen Daan een derde prijs te winnen. Daarna streden de vier in de gewone poule van de cadetten. Daan liet sterke kata’s zien, maar een prijs werd hem niet gegund. Bas won zijn eerste twee rondes, daarna verloor hij. Lucas en Edwin grepen net mis om de derde plek. Last but not least coach Casper deed ook mee. Met de kata’s Heian Nidan en Heian Godan haalde hij een derde prijs binnen.

Negen podiumplaatsen behalen met 17 mensen is een uitslag waar we blij mee zijn. En ook degenen zonder prijs hebben toch bijgedragen aan deze mooie resultaten. We hebben elkaar gesteund, aangemoedigd en gefeliciteerd, dat is ook winst. Al met al een mooie, maar ook leerzame dag.

IMG-20160612-WA0012