GroepOpenBelgium2015WELVEGEM (BE) – Op zondag 10 Mei nam een groep van 6 karateka’s van de STE deel aan de Open Belgium Cup in Wevelgem, georganiseerd door de SKDUN. Meerdere kata deelnemers hadden zich in twee categorieen ingeschreven.

Melih Karakas en Christopher Huang mochten als jongsten de spits afbijten. Beiden liepen uitstekend en wisten zich te plaatsen voor de finale ronde met de beste 4 deelnemers. Melih liep uitstekend en haalde een 2e plaats, Christopher liet zien dat hij weer een paar stappen had gemaakt en werd knap eerste in zijn poule.

Aansluitend startte Christopher ook in een hogere leeftijdsklasse. Ook daar zette hij een uitstekende prestatie neer door niet alleen weer de finaleronde te bereiken, maar ook daar zelfs een eerste plaats te pakken!

Even later mocht Renske Voets haar opwachting maken. Renske liet zien waarom ze naar België gekomen was en denderde in haar eigen klasse over haar tegenstandsters heen: goud voor Renske in haar eigen leeftijdscategorie.

Julia2Samen met Julia van Gennip nam Renske even later deel aan een hogere leeftijdsklasse, die van 16-18 jaar. Beide dames liepen uitstekend en zagen allebei hun sterke optreden beloond met een plaats in de finaleronde met de beste vier van hun poule. Julia kwam helaas 0,1 punt tekort voor de derde plaats – waarmee ook Renske haar 2epodiumplaats van de dag pakte!

Wat later mocht Daan Heijmens Visscher aan de slag. Hoewel de verwachtingen weer hoog Renske1gespannen waren besloot Daan om een geheel eigen variant van Heian Nidan (met een vleugje Enpi) te lopen. Hoewel het geen officiële wedstrijdkata was besloten de scheidsrechters Daan toch te belonen voor zijn inzet. Voor Daan een goede wake-up call: in de finaleronde knalde hij er een ongekend sterke Enpi uit om vervolgens ‘ gewoon’ weer de 1e plaats te pakken in zijn klasse. Het ‘ Daan Dendert Door’  feestje gaat dus voorlopig gewoon verder! J

Daan1Julia van Gennip liep daarna in haar eigen klasse, Cadetten 14-15 jaar vanaf 3e kyu. Julia liep meerdere sterke kata’s en zag een goed gelopen Enpi beloond worden met een dik verdiende 2e plaats in haar categorie.

Na de middagpauze mocht Rick Voets gaan lopen. In zijn eigen categorie startte hij wat aarzelend, maar bereikte wel de finaleronde met de beste 4 van zijn poule. Helaas voor Rick was er enige discussie over zijn opening met Enpi in de finaleronde, waardoor hij net naast het podium greep. Een getergde Rick mocht daarna Renske3aan de slag bij de senioren, een grote poule met o.a. deelnemers uit België, Engeland en Roemenie. Samen met Rick namen 2 andere 16-jarige karateka’s deel aan de senioren categorie. Het was heel mooi om te zien dat deze drie alle drie de finaleronde haalden. Rick moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in twee sterke Roemeense karateka’s en zag zijn optreden beloond met een mooie 3e plaats.  Rick3

Omdat Didi v.d. Boom wegens ziekte verstek moest laten gaan hadden we op het onderdeel kumite slechts één deelnemer: Carlos Criado. Carlos zat in een hele stevige poule met diverse deelnemers uit België, Engeland en Roemenië. Hij startteMelihChristopher1 heel erg sterk in de voor hem karakteristieke stijl en wist binnen een minuut met een mooi geplaatste Ura de partij met een ippon naar zich toe te trekken. Zijn tegenstander in de volgende ronde benaderde Carlos een stuk voorzichtiger, maar dat weerhield Carlos er weer niet van om tot twee keer toe een ura te maken – helaas net niet voldoende om ook hier een ippon in de wacht te slepen. Met een goed geplaaChristopher1tste mawashi geri en een mooie stoottechniek trok Carlos echter ook deze ronde naar zich toe.

In de finale vocht Carlos tegen een ervaren Roemeense tegenstander. Beide heren gaven elkaar weinig toe, maar kort voor tijd wist zijn tegenstander toch een punt te scoren. De resterende tijd was voor Carlos te kort om de score nog om te draaien in zijn voordeel. Uiteindelijk voor Carlos een dik verdiende 2eplaats in een poule met veel grotere en vooral zwaardere tegenstanders. Klasse gedaan door Carlos!

Al met al kunnen we terugkijkend op een goed georganiseerd toernooi met uitstekende resultaten van onze STE leden!Carlos2