VANENMEI15AHARDERWIJK – Zaterdag 16 mei 2015, buiten regent het en wat ga je dan doen? Juist! Naar het Vanentoernooi in Harderwijk. Om de laatste punten en te testen hoe hun kata’s beoordeeld worden, gingen Renske, Roy en Pepijn naar Harderwijk. Helaas waren er niet meer inschrijvingen.

Om 13.00 uur was de opening en begon de  groep Kata tot 11 jaar  en de groep kumite vanaf 11 jaar aan hun wedstrijden.

Renske mocht als eerst aan de slag met kumite. Door de aanwezigheid van kumitescholen als Kenamju, Team Boelbaai en Mossel-boot wordt er met kumite behoorlijk wat tegenstand geboden. Na een aarzelende start ttrok Renske haar eerste partij met 4-2 naar zich toe. In haar 2e partij wist ze haar tegenstander te verrassen en maakte na 4 seconde een ippon. Helaas kreeg Renske ook een harde stoot op het gezicht. Hierdoor werd het toch nog spannend, maar won Renske met VANENMEI153-2. De 3e partij trok ze met 9-0 naar haar toe en de 4e met 4-2. Renske kan terug kijken op een aantal goede partijen. Ze behaalde de volle 90 punten.

Na geweldige demonstraties en het uitreiken van de certificaten en de vaantjes,   begon rond 15.00 uur het middag gedeelte. Zowel Roy als Pepijn zaten in de poule gemengd groene band 11-14 jaar. Roy verloor zijn eerste wedstrijd, Heian Nidan, met 2-1maar won daarna de overige drie wedstrijden, 2-1 Heian Yondan, 3-0 Heian Nidan, 3-0 Heian Nidan. Hij behaalde een mooie  80 punten.

Pepijn won zijn eerste wedstrijd, 3-0 Heian Nidan, verloor zijn tweede, 3-0 Heian Nidan, maar won de overige twee, 2-1 Heian Yondan en 3-0 Join. Hij behaalde ook 80 punten en kreeg zijn bruine vaantje.

Renske liet net zoals bij kumite weinig ruimte voor haar tegenstanders, De eerste 2 partijen won ze unaniem met 3-0, de twee volgende rondes wist ze met 2-1 naar zich toe te trekken. Voor Renske een mooie gelegenheid om weer een aantal nieuwe kata’s op wedstrijdnivo te testen. Renske liep achtereen volgens Heian Godan, Join, Empi en Kanku sho. Renske behaalde hiermee de volle 90 punten.

Alle drie hebben jullie het heel erg goed gedaan. Roy en Pepijn zijn nog geïnterviewd en zullen binnenkort op You Tube te zien zijn.