MinigroepEINDHOVEN – Nadat de avond ervoor PSV landskampioen was geworden, mochten vandaag in de vroege ochtend de deelnemers van het 27e Elhatri minitoernooi Kata, laten zien dat zij ook kampioenen zijn.

Rond 9.30 uur begon het toernooi met een demonstratie van Daan, Lukas en Bas. Zij liepen eerst een mooie Mini7teamkata. Ze lieten zien hoe je moest groeten en hoe je moest lopen. Vervolgens lieten Lukas en Bas nog zien hoe je individueel moest groeten en lopen.

Daarna mochten de kleinste beginnen aan hun toernooi.

Er waren veel nieuwe gezichten die voor het eerst meededen aan het toernooi. Heel erg knap van jullie dat jullie je hebben opgegeven en mee hebben gedaan.

Groep 10, jongens 6-7 jaar wit/geelMini6
Hier mochten de nieuwe selectieleden die voor het eerst meededen, Shane, Thijs en Benna zich laten zien. Shane verloor zijn eerste wedstrijd, won zijn eerste herkansing, maar verloor de tweede. Toch nog goed gedaan.

Thijs verloor zijn eerste ronde en de herkansing. Thijs toch goed gedaan.

Benna won de eerste wedstrijd, verloor de tweede, maar won daarna beide herkansingen. Hij behaalde een mooie 3eplek.

Mini5Groep 15 meisjes 6-7 jaar wit/geel
In deze groep mochten, Berfin, Robbin en Anushka aantreden. Ook allemaal voor de eerste keer.

Berfin won beide wedstrijden en kwam in de finale, waar ze een mooie 2e plek behaalde.

Robbin en Anushka verloren de eerste wedstrijd en daarna de herkansingen. Goed gedaan dames, jullie hebben laten zien dat jullie het kunnen.

Groep 20 jongens 8-9 jaar wit/ geelMini4
In deze groep mochten Sreyas, Jelle, Burak aantreden. Alle drie liepen ze goed. Alleen helaas geen podium plaats. Jelle toch goed gedaan een 4e plek.

Groep 30 gemengd 10-11 jaar wit/geel
Faith, Tommie, Leon en Joran mochten voor Elhatri in deze poule aantreden. Tommie behaalde de finale maar moest genoegen nemen met een 2e plek. Faith, Leon en Joran mochten nog via de herkansingen strijden voor een podium plaats. Alleen Faith behaalde een 3e plek. Goed gedaan allemaal.

Mini2Groep 31 jongens 8-11 jaar oranje-blauw
De grootste poule van de dag. Met 7 deelnemers van Elhatri namelijk Tobias, Christopher, Milan, Pepijn, Max, Stijn en Melih.  Christopher won zijn eerste drie wedstrijden en kwam in de finale waar hij te sterk was voor Melih en eerste werd. Melih behaalde  een mooie 2e plek. Pepijn won zijn eerste twee wedstrijden, maar verloor in de halve finale. Pepijn, Stijn, Max, Tobias en Max mochten alle via de herkansingen kijken of ze toch nog een derde plek konden halen. Pepijn en Stijn mochten uiteindelijk strijden voor de derde plek. Pepijn was net te sterk voor Stijn en behaalde de 3e plek. Toch allemaal goed gedaan.

Mini3Groep 36 meisjes 8-11 jaar oranje/ blauw
In deze groep mochten Myrthe, Eva en Anh laten zien wat ze konden. Eva verloor net haar eerste wedstrijd maar ging in de herkansing voor een derde plek en die behaalde ze ook terecht. Proficiat.

Anh verloor haar eerste wedstrijd en ook in de herkansing verloor ze. Je hebt het heel goed gedaan.

Myrthe liet zien dat ze gewoon de beste was en won al haar partijen en behaalde dus de 1eplek. Gefeliciteerd.

Mini1Groep 40 gemengd 12-15 jaar wit/geel
In deze groep mocht Amber aantreden. Ze verloor haar eerste wedstrijd en in de herkansing kwam ze net niet ver genoeg om toch een derde plek op te eisen. /jammer, maar toch goed gedaan.

Groep 41 jongens 12-13 jaar oranje-groen
Marc en Roy waren in deze groep ingedeeld. Marc verloor zijn eerste wedstrijd en ook de herkansing won hij niet. Jammer, maar toch goed je best gedaan.

Roy verloor zijn eerste wedstrijd, maar in de herkansingen liet hij zien dat hij toch op het podium behoorde en haalde een 3e plek. Goed gedaan.

Groep 50 jongens 12-15 jaar oranje-bruin
In deze zware groep mochten Edwin en Thaison aantreden. Beide wonnen hun eerste partij. In de tweede partij was Thaison net te sterk voor Edwin. Thaison kwam in de finale maar werd helaas 2e. Edwin verloor in de herkansing en behaalde een 5e plek.

Allemaal goed gedaan. Het meedoen is belangrijker dan winnen. En je ziet, als je vaker meedoet komen de prijzen van zelf. Geloof in je zelf. Tot de volgende keer.