2015Itosu4WAALWIJK – Zaterdag in plaats van een training, naar een wedstrijd in Waalwijk.

Met een team van 12 deelnemers, 10 in de ochtend en 2 in de middag trad Budosport Elhatri aan in de sporthal De Slagen, waar het 10e Itosu kata Open werd gehouden.

Na een korte uitleg van de organisatie en het groeten begon het toernooi om 9.00 uur.

Als eerste mocht Stijn aantreden in Cat. 1 Jongens 8/9 jaar vanaf witte band. In de poule van 20 deelnemers moest Stijn goed aan de bak. Stijn verloor zijn eerste wedstrijd en in de herkansing verloor hij ook. Jammer, volgende keer beter.

2015Itosu3Daarna mochten Christopher en Alexander aantreden in Cat. 11, 10/11 jaar vanaf groene band. Deze poule met 13 deelnemers was een sterke poule. Alexander verloor zijn eerste wedstrijd. Christopher liet zien dat hij wist wat hij moest doen en behaalde de Finale. In de Finale was zijn tegenstander net te sterk. Christopher behaalde een mooi en verdiende 2e plaats. Gefeliciteerd Christopher.2015Itosu2

Ook Myrthe mocht aantreden in Cat.12 Meisjes 10/11 jaar vanaf groene band. In de poule van 21 was het hard werken. Myrthe behaalde met Bye’s  de eerste twee ronden, maar in de derde ronde haalde ze net niet de  halve finale. In de herkansing verloor ze nipt van haar tegenstander en behaalde ze net geen podiumplaats. Toch goed gedaan Myrthe.

2015Itosu1Ook Lukas en Bas mochten aan treden in Cat.7 Jongens 14/15 jaar t/m blauwe band. In deze poule van 5 was het toch aanpoten. Bas won zijn eerste wedstrijd meer net, maar voldoende voor de Finale. Lukas verloor zijn eerste ronde, in de herkansing won hij van zijn tegenstander en behaalde een mooie 3eplaats. Bas moest in de Finale zijn meerdere erkennen en behaalde een mooie 2e plaats. Lukas en Bas goed gelopen en gefeliciteerd.

Renske mocht in haar poule Cat.8 Meisjes 14/15 jaar t/m blauwe band. In haar poule van 8 was het geluk niet aan haar kant. De eerste ronde was ze uitgeloot, de tweede verloor ze net. Toch ging ze niet door naar de herkansing.

Renske mocht ook aantreden in Cat.10 Dames +16 t/m blauwe band. Omdat in deze poule van drie twee deelnemers zich hadden afgemeld, vroeg Renske of ze tegen de tegenstander mocht draaien omdat ze anders alleen de wedstrijd moest lopen. De wedstrijdleiding vond dit een goed idee. Dit leverde Renske een mooie en verdienden 2eplaats op. Goed gedaan Renske, werd de dag toch nog goed afgesloten.

Hierna mocht Eva aan de slag in de Cat. 14, Meisjes 12/13 jaar vanaf blauwe band. De eerste wedstrijd won Eva, maar in de wedstrijd erna verloor ze nipt. Eva liep de herkansingen en behaalde daar een mooie 3eplaats. Gefeliciteerd Eva, je hebt goed gelopen.

Toen mocht voor de middag Edwin nog aan de slag in de Cat.13 Jongens 12/13 jaar vanaf blauwe band. Deze poule van 9 was erg zwaar. Edwin verloor zijn eerste wedstrijd maar mocht toch herkansen. In de herkansing verloor hij van zijn tegenstander. Jammer Edwin, de volgende keer beter.

In de middag mochten Rick en Julia nog aantreden.

Rick in de cat.17 Jongens 16/17 jaar vanaf bruine band. Deze poule van 9 was een leuke en spannende poule. Rick verloor zijn eerste wedstrijd nipt en mocht in de herkansingen laten zien dat hij het niveau aankon.  Helaas had hij een balansverstoring en behaalde net niet een podium plaats. Rick liet zien dat hij professioneel is en bleef lachen tegen zijn tegenstanders. Goed gedaan Rick.

Julia mocht als laatste van de groep Elhatri aantreden in de poule Cat.16 Meisjes 14/15 jaar vanaf bruine band.  In deze poule van 17 liet Julia zien dat ze goed mee kon draaien. Julia liep 3 uitstekende rondes, maar de laatste verloor ze en behaalde net de finale niet. Hierdoor kreeg ze wel een herkansing, maar ook die won Julia net niet. Toch mocht ze blij zijn met een 5e plaats. Julia je hebt heel goed gelopen, de volgende keer beter.

Bedankt allemaal voor jullie inzet en goede resultaten. Ook de begeleiders en Coaches bedankt voor jullie medewerking.