Bossche2015Judo1DEN BOSCH – Maandag 6 april 2015 was het zover, de Judo leerlingen van Elhatri deden mee met het jaarlijkse Bossche Paastoernooi georganiseerd door judoschool Kradolfer.

Alle kinderen waren ingedeeld in een poule van 5 kinderen. Dus wilden ze in de prijzen vallen dan moesten ze minimaal 2 wedstrijden winnen. Hiervan waren ze al snel op de hoogte.

De toernooi voor kinderen vanaf 10 jaar (-12) begon na de weging (13:15-14:00 uur) omstreeks 14:30 uur. De kinderen zaten vol spanning, maar de trainer en meegereisde ouders hielpen de kinderen om de spanning wat weg te nemen en geconcentreerd te blijven.

Na een wedstrijd gejudo’t te hebben wisten de kinderen ongeveer hoe ze er voor stonden en de trainer Hicham stelde ze gerust, want voor sommige kinderen was dit de eerste toernooi.

Bossche2015Judo2Het toernooi voor (-12)en gewichtsklasse -27, -35, -46, -55  begon tegelijkertijd, dus het was voor de trainer ook een beetje heen en weer lopen om de jongens aan te moedigen.

Jesse (-10) 27 kg behaalde een mooi resultaat door alles te winnen (4 wedstrijden).

Devran (-12) -35kg behaalde ook een mooi resultaat door als derde te eindigen.

Raja(-12) -46 kg  Behaalde de tweede plaats door 3 wedstrijden te winnen (kon de eerste zijn maar door het niet goed anticiperen glipte de eerste plaats door zijn vingers.

Indy (-12) -46 Kg Behaalde knap een derde plaats.

Nizaan (-12) -55 Kg viel jammer genoeg uit na een pols blessure.

De kinderen vonden het allemaal leuk en leerzaam, voor herhaling vatbaar. En ze weten nu ongeveer waar ze staan met judo, en zullen de trainingen met meer plezier trainen nu ze hun plus en min punten weten.