ZEIST – Op zaterdag 4 februari ging een aantal leden van de Elhatri kumiteselectie naar Zeist voor een kumitestage met John Reeberg. Amber, Carlos, Didi, Joris, Youssef en Zoë vertrokken vroeg naar de sportschool in Zeist om zich bij te laten spijkeren door John Reeberg.

John Reeberg heeft een indrukwekkende staat van dienst: 20x Nederlands Kampioen, 5x Europees Kampioen, 3x Grand Prix winnaar en Wereldkampioen Team Nederland.

Na de warming up begon John en de karateka’s met een aantal snelheidsoefeningen en verdedigingstechnieken. Door een aantal spelletjes te spelen hebben de karateka’s gewerkt aan snelheid en ontspanning tegelijk. Vervolgens heeft John een aantal oefeningen laten zien waarbij je werkt aan het vertrouwen in de eigen verdediging. Zonder vertrouwen in de eigen verdediging ben je als karateka volgens John kansloos.

Vervolgens hebben de karateka’s veel en hard moeten werken aan het goed verdedingen en het goed aanvallen, als aparte oefeningen én per karateka. John heeft de  basis bestandsdelen van een effectief kumitegevecht uit elkaar gehaald en als aparte oefeningen uiteengezet. Het is goed voor de karateka’s om de bestandsdelen apart te oefenen, keer op keer.

Uiteindelijk heeft John alle oefeningen bij elkaar gezet en mochten onze karata’s de bestandsdelen aan elkaar knopen, als een lange keten. Vertrouwen in jezelf als karateka, in alle onderdelen van je gevecht, daar ging het vandaag om.

Wij bedanken John voor een fijne stage en Han Gan voor het organiseren ervan. Het Elhatri kumite team keert tevreden naar huis.