AMSTERDAM – Alle deelnemers waren vroeg uit de veren om op tijd in Amsterdam aanwezig te zijn voor de Buitenveldert Cup 2017. Een leuk internationaal toernooi met deelnemers uit zo’n 16 verschillende landen.

De dag begon met teamkata. Team Elhatri begon sterk en won de eerste ronde, maar moest het in de tweede ronde afleggen tegen het team van Smaal. De overige tegenstanders maakten echter geen kans en Eva, Myrthe en Aida veroverden de derde plaats.

Bij de individuele kata begon Eva sterk met een reeks overwinningen. Het gevecht voor de finale verloor ze echter waardoor ze even kon uitrusten om het later op te nemen voor de derde plek. Ondertussen liep Myrthe sterke kata’s in poule 2 van dezelfde categorie. De eerste kata verloor ze echter waardoor ze een lange reeks moest lopen om uiteindelijk voor de derde plek te kunnen strijden, tegen… ja, Eva. Het was een spannende strijd die uiteindelijk werd gewonnen door Eva. Een mooie verdiende derde plek!

Tegelijkertijd waren Bena en Thijs aan de beurt om de mat ernaast. Beiden liepen zeer sterke kata’s en ze versloegen overtuigend elke tegenstander op de mat. Uiteindelijk kwamen ze elkaar tegen in de finale… Een zeer spannende strijd die Thijs won met 3-0.

Aansluitend liep Aida in haar poule haar kata’s zoals we gewend zijn, strak en krachtig. Ze kwam dus verdiend in de finale. Daar liep ze een zeer mooie Empi en won overtuigend van haar concurrent.

Julia zat in een zeer zware poule waar ze liet zien wat ze in zich had, maar helaas net niet genoeg om de eerste ronde door te komen. Haar tegenstandster verloor jammer genoeg de ronde erna, waardoor Julia geen herkansing had.

Het was al ruim in de middag toen Jaume en Jelle in hun categorie eindelijk aan de bak konden. Ze begonnen beide sterk met een overwinning. Daarna kregen ze beiden echter te maken met een verloren partij. Ook de herkansing wilde niet lukken waardoor ze helaas, ondanks krachtige en mooie technieken, geen prijs wonnen.

Christopher begon sterk en won de eerste ronde overtuigend. De tweede ronde verloor hij, maar hij liet zich niet kennen en liep in de herkansingen zeer overtuigend en pakte een verdiende 3e prijs.

Lukas verloor zijn eerste ronde van de uiteindelijke poulewinnaar, dus hij had een herkansing. Daar liep hij een zeer mooie strakke kata, maar helaas was de tegenstander net een tikje beter, waardoor Lukas net naast de bronzen plak greep.

Milan en Daan liepen in dezelfde poule. Milan won de eerste ronde, maar moest zijn meerdere erkennen in de tweede ronde. In de herkansingen ging hij er weer volledig voor, maar helaas lukte het hem niet om een prijs te pakken. Daan liep zoals altijd zeer overtuigend en haalde gemakkelijk de finale. Tsja, en daar kwam hij, zoals bijna altijd, Boyd weer tegen. Het werd een zeer spannende strijd, maar Daan wist de partij naar zich toe te trekken en won overtuigend met 3-0!

Het was een leuke en gezellige dag, die (zoals gewoonlijk) later eindigde dan verwacht. Maar dat geeft niet. Iedereen heeft enthousiast gesupporterd langs de velden en op het veld hebben ze allemaal laten zien wat ze geleerd hadden!