ALKMAAR – Op zondag 12 juni 2017 is weer een hele delegatie vanuit Eindhoven richting Alkmaar vertrokken voor het jaarlijkse Funakoshi toernooi! Dat betekende vroeg uit de veren want om 9:00 werd het toernooi geopend om zo, even voor 9:30 met de teamkata’s te beginnen.

Elhatri 1, bestaande uit Shane, Bena en Thijs, en Elhatri 2, bestaande uit Eva, Aida en Myrthe vertegenwoordigden Eindhoven. Jammer genoeg werd Elhatri 1 na 3 sterk gelopen kata’s toch uitgeschakeld en werden daardoor 4e in hun poule. Elhatri 2 werd bijna benadeeld door een fout van de organisatie, maar dat kon gelukkig gecorrigeerd worden, waarna ze uiteindelijk een mooie 2e prijs in de wacht konden slepen.

Na de teamkata’s was het tijd voor het individuele werk. Aida en Dirkje beten het spits af op Veld 3. Even later gingen parallel daaraan Eva en Myrthe op Veld 5, Jelle op Veld 4 en Bena op Veld 1 van start.

Aida liep de eerste ronde een mooie sterke kata, maar verloor helaas van haar tegenstander. In de herkansingen liet Aida zien wat ze kon en versloeg de ene na de andere tegenstander en mocht uiteindelijk knokken voor een 3e plek. Dirkje was de eerste ronde uitgeloot en mocht dus nog even naar de concurrentie kijken. Maar toen ze dan eindelijk aan de beurt was, liet ze zien dat ze haar mannetje stond. Ze versloeg de eerste 2 tegenstanders, maar haar 3e tegenstander was te sterk voor haar. In de herkansing kwam ze uiteindelijk tegen Aida te staan. Het was een spannende wedstijd die Aida uiteindelijk gewonnen heeft.

Eva verloor haar 1e wedstrijd. In de herkansing ging ze steeds beter lopen. Ze won de eerste twee van die reeks. De derde wedstrijd stond ze overtuigend op de mat, maar verloor ze nipt.

Ook voor Myrthe viel de 1e wedstrijd tegen, maar ze herpakte zich in de herkansingen. De eerste won ze. De tweede ging helaas naar de tegenstander, terwijl Myrthe toch een sterke kata neerzette.

Jelle zette te zelfder tijd een aantal sterke kata’s neer op Veld 4. De eerste kata was een kolfje naar zijn hand en won hij overtuigend. De tegenstander daarna was echter goed en won nipt van Jelle. In de herkansing herpakte hij zich echter weer. Door een speling van het lot moest hij in de vierde ronde weer tegen dezelfde als waar hij in de tweede ronde van verloor en ook deze keer trok de tegenstander aan het langste eind.

Bena stond intussen als enige van Elhatri op Veld 1, maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Door sterke kata’s te lopen werd de ene na de andere tegenstander uitgeschakeld en de 1e prijs kon hem niet ontgaan.

Aansluitend op deze eerste rondes, begonnen Pepijn en Christopher op Veld 5, Jaume op Veld 4 en Thijs en Shane op Veld 1.

Pepijn was goed op dreef. De eerste won hij, de tweede helaas niet. Maar Pepijn liet zich niet kisten. Hij zette een ijzersterke, zeer lange reeks overwinningen neer. (Het waren er zoveel dat zijn broer Bas kwam vragen of hij nog steeds bezig was). Helaas haalde Pepijn net niet de wedstrijd voor de derde plek.

Christopher zat in pool B van dezelfde categorie. Hij zette daar een sterke reeks neer en liet zich door niemand verslaan op weg naar het podium. Een verdiende eerste plek.

Jaume liep intussen ook sterke kata’s op zijn veld. Even dreigde het mislukken door een iets minder perfect gelopen Jion, maar in de herkansing en de wedstrijden daarna maakte hij geen fouten meer en een mooie derde plek werd zijn deel.

Thijs en Shane stonden hun mannetje op Veld 1, lieten mooie strakke kata’s zien. Shane verloor de eerste ronde maar liet zich niet kennen in de herkansingen. Thijs won 2 rondes en moest daarna helaas zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke poule-winnaar. In de herkansing kwamen Shane en Thijs elkaar toch nog tegen om te vechten voor de derde plek. Het was zeer spannend waarbij Thijs nipt verloor van Shane.

In de ochtend hebben ook 5 karateka’s meegedaan aan het KBN meetmoment dat ook daar ter plekke werd gehouden. Milan, Edwin, Daan, Julia en Lukas hebben voor het oog van de KBN scheidsrechters laten zien wat ze waard zijn. Vooral Milan maakte indruk door als 2e te eindigen.

De middag ploeg bestond uit Stuart, Sidney, Daan, Edwin en Milan in de gemengde “recreatieve klasse”. Julia en Lukas in de “wedstrijdklasse”. Lukas had een niet al te grote poule met sterke tegenstanders, hij knokte zich naar een derde plaats. Julia kreeg direct een sterke tegenstander, ze verloor, in de herkansing ronde verloor ze weer en werd daarmee uitgeschakeld.

Milan wist zich na een heel aantal herkansingsronden te knokken naar een mooie derde plaats. Stuart draaide 2 rondes en werd uitgeschakeld. Sidney en Edwin werden na 4 rondes uitgeschakeld. Daan wist zich na de meetmoment klasse in de ochtend te herpakken en werd uiteindelijk trots winnaar van goud.

Alle 18 Elhatri karateka’s in het ochtend- en middagprogramma hebben meerdere kata’s laten zien en er zijn 1e, 2e, en 3e prijzen gewonnen. Maar belangrijker is dat zowel de prijswinnaars als de deelnemers die jammer genoeg buiten de prijzen vielen niet alleen mooie kata’s hebben laten zien, maar vooral een goede spirit en geweldige inzet hebben getoond!

Oh ja, en Bas….., bedankt voor het mooie spandoek!!!!