ROTTERDAM – Vandaag hadden 24 mensen zich ingeschreven voor het prestigieuze karate toernooi “Rotterdam Cup”. Er waren 5 afmeldingen, 2 “niet-STE wedstrijdselectieleden” en één team die Elhatri vertegenwoordigden.

Rotterdam Cup staat bekend als een “zwaar toernooi”. Met deelnemers uit 10 verschillende landen is het niveau erg hoog. Iedereen heeft zich sportief ingesteld en heeft gegeven wat hij/zij op dat moment in zich had. We konden niet anders doen dan een goede indruk achterlaten en 2 kata prijzen mee naar huis nemen. Daan was goed voor een eerste plaats en Christopher kon brons aan zijn verzameling toevoegen. Voor Daan was het een extra belangrijk toernooi omdat het tevens een meetmoment was voor de KBN. Ze gaan tevreden zijn met hem. Al met al was het een leuke dag voor alle katadeelnemers. Er zijn veel indrukken opgedaan en er is weer veel geleerd.

Katacoaches Anita, Fatima, Matty en Tjerk waren net als Sensei tevreden over hoe de dag verlopen is en over de verrichtingen.

Carlos, Didi, Inge, Joris en Zoë vertrokken vanuit Eindhoven naar Hoogvliet in Rotterdam voor het onderdeel kumite op de 10e Rotterdam Cup.

Zoë was eerst aan de beurt in de categorie meiden U14 45+. Het was een drukke poule, de concurrentie was sterk. Zoë zette in haar 1e wedstrijd meteen druk op de tegenstaander. Ze deelde een mooie trap uit en won de wedstrijd met 2-0. Een mooie wedstrijd. In de 2e wedstrijd was de druk voelbaar. Zoë’s tegenstaander was goed in het overnemen en meteen counteren. Zoë maakte een goede stoot, maar verloor helaas de wedstrijd met 7-1. Goed gevochten Zoë!

Toen was Didi aan de beurt in de categorie meiden U16 55+. Didi was in vorm. Ze was in de 1e ronde helaas uitgeloot. In de 2e ronde zette ze meteen druk. Ze vocht alert en deelde 3 goede stoten uit. Ze won de 2e wedstrijd met 3-0. In de 3e wedstrijd pakte Didi meteen de leiding. Ze vocht tegen een bekende tegenstaander en tevens mede-jeugdselectielid. Het ging gelijk op, totdat het moment dat de tegenstander snel counterde en extra punten maakte. Didi verloor helaas de wedstrijd met 5-2. Het was een bovenmatig sterke poule met hoog niveau. Chapeau Didi!

Inge was als derde aan de beurt in de categorie meiden U18 60+. De tegenstaander zette druk maar Inge liet niets toe. Ze had instructies van de coaches gehad om niet aan zichtzelf te twijfelen, maar gewoon erop te gaan. Inge volgde het advies nauwkeurig op. Ze vocht stabiel en verdedigde goed. De meiden deden voor elkaar niet onder. Tot 10 seconden voor tijd stond de teller steeds op 0-0. De tegenstander maakte helaas in de laatste seconden een punt en Inge verloor haar 1e wedstrijd met 1-0. Mooi gedaan Inge! Zoals je coach zei, with the eyes of a tiger gevochten!

Na lang wachten in een warme en drukke sporthal waren dan eindelijk Joris en Carlos in categorie heren 18+ -75 aan de beurt. De hele Elhatri kumiteploeg zat op de tribune om de heren aan te moedigen.

Carlos was in de eerste twee rondes uitgeloot. Niet leuk maar wel een feit. Carlos begon zijn 3e wedstrijd rustig. Na een poosje besloot hij, gelukkig, om zijn voeten weer te laten praten. Na 3 strakke ippons won hij de wedstrijd met 9-1. Zijn 4e wedstrijd ging redelijk gelijk op. Carlos en zijn tegenstanders zetten allebei druk, ze wilden allebei winnen. Wederom pakte Carlos punten met zijn voeten. Na twee mooie ippons won Carlos met 7-2. In de finale vocht Carlos tegen een sterke Belgische tegenstander. Het ging wederom gelijk op. Het was een leuke wedstrijd om te kijken. Beiden pakte ze verdiende punten. Carlos was toch te sterk voor de tegenstander en won de finale met 3-2. Wederom 1e geworden Carlos, mooi gedaan!

Joris was in de 1e wedstrijd uitgeloot. In de 2e wedstrijd vocht Joris heel alert. Hij paste verschillende technieken toe en maakte het zijn tegenstander echt moeilijk. Hij won de 1e wedstrijd met 3-0. In de 3e wedstrijd ontmoette hij wat later bleek de finaletegenstander van Carlos. De Belgische tegenstander was Joris gewoon te sterk. Joris verloor de 3e wedstrijd met 4-2. Na de finale moest Joris als laatste voor de herkansing vechten, gek genoeg na de finale. Joris vocht wederom stabiel en alert. Hij zette continu druk, maar balanceerde een paar keer net op het randje van de mat. Hij zag het gelukkig op tijd in en maakte mooie punten met trappen en stoten. Joris won de wedstrijd met 4-3. Een mooie 3e prijs Joris!

Het was een leuke en verrassende dag in Rotterdam met vele mooie momenten. De kumitecoaches waren tevreden over de prestaties van deze karateka’s. De concurrentie was sterk en het tempo was hoog. Onze karateka’s hebben allen prachtig gevochten en veel van elkaar en de tegenstanders geleerd. Tevreden en blij reden we in de zomerse hitte met z’n allen naar huis.