MIDDELBURG – Zaterdag 20 mei was Elhatri vertegenwoordigd met 5 karateka’s op het onderdeel kata en 1 voor het onderdeel kumite op de 10e Open Zeeuwse Kampioenschappen. Dit was een leuk toernooi met een puntentelling die bijzonder en rechtvaardig was. In de voorrondes liep iedereen 2x met vier scheidsrechters. Een gewonnen wedstrijd was 3 punten, gelijk 1 en de vlaggen telden als doelsaldo. Als de eindstand onbeslist was, volgde een tussenronde.

Onze karateka’s hebben erg goed gelopen in poules van ~8 groot:

Jelle werd gedeeld 4e in voorronde. Hij liep de tussenronde  om de halve finales te halen gelopen goed, maar kwam net een vlag te kort. Jaume werd derde in de voorronde. En in de finale rondes eindigde hij 4e. Dirkje en Aida hadden een tussenronde om te bepalen wie als 1e van de voorronde de finale in mocht gaan. Ze moesten in de finale weer tegen elkaar strijden. Dirkje werd 2e en Aida 1e. Bena ging als een speer door de voorronde en finale wedstrijden heen en werd 1e.

Zoe Suurmond streed op het onderdeel kumite. Ze won haar eerste en tweede partij met 6-0. De derde wedstrijd verloor ze met 1-4. De laatste wedstrijd waarin ze vocht om de 3e plaats, won ze wederom met 6-0! Een fraaie 3e plaats, ondanks tegenstanders zoals o.a. Malisja en Demi van Sportschool Alken.

Ze mogen alle zes trots zijn op hun prestaties!

Gefeliciteerd, ook namens de mede-coaches voor wie het een goede nieuwe ervaring was!