ROOSENDAAL – Vandaag hebben negen kumiteselectieleden van Elhatri deelgenomen aan de 15e Open West-Brabantse kampioenschappen in Roosendaal.

De poules waren groot; poule van Ruby bijvoorbeeld was 16 deelneemsters en de poule van Amber en Zoë bestond uit 14 deelneemsters. Ruby had haar eerste gevecht gewonnen en het tweede verloren. Mooie wedstrijden met als resultaat dat ze de 5e plaats had weet te bemachtigen.

Terwijl de prijsuitreiking van deze poule plaatsvond, ging de poule van Amber en Zoë van start.

Zoë was voor het eerste gevecht uitgeloot. Zoë vocht goed tijdens haar tweede wedstrijd maar helaas was haar tegenstandster net iets sneller en pakte daardoor net de punten voor haar weg. Helaas kreeg Zoë geen herkansing.

Amber was ook voor de eerste wedstrijd uitgeloot en had daarna haar tweede gevecht gewonnen en haar derde verloren, maar mocht toen nog vechten voor de derde of vierde plaats. Tijdens dit laatste gevecht kreeg ze een trap op haar kaak en moest door de EHBO even goed bekeken worden. Er werd groen licht gegeven om verder te gaan maar ze mocht zelf kiezen om te stoppen of toch nog haar wedstrijd af te maken. Ze koos ervoor om door te gaan en probeerde de achterstand alsnog weg te werken maar helaas mocht het niet zo zijn. Toch een verdiende vierde plaats. Overigens kwam haar tegenstandster nog naar had toe na de wedstrijd om te vragen hoe het met haar ging. Dit getuigt van veel sportiviteit en siert de dames om de dag zo af te kunnen sluiten.

Carlos Criado wist zijn titel te verdedigen en behaalde net als vorig jaar de 1e plaats.

Ook al heeft niet iedereen prijzen behaald voor deze deelnemers geldt dat ze gewonnen hebben door deel te nemen en weer ervaring hebben opgedaan!