EINDHOVEN – Deze zondag werd alweer het 30e Elhatri Minitoernooi gehouden. Dit toernooi is met name bedoeld om de jeugd van 6 tot en met 15 jaar ervaring op te laten doen met karatewedstrijden. Deze wedstrijd is daarom ook uitermate geschikt voor kinderen die eens willen weten hoe het is om wedstrijden te doen zonder dat ze bij de kataselectie zitten. En voor de selectie-leden een goede wedstrijd om zich te ontplooien voor de landelijke wedstrijden.

Vanuit de diverse Elhatri locaties deden in de ochtend Anne van Dijk, Ben van den Weijden, Benben Zhu, Burak Balci, Khairunnisa Indarto, Leo Tan, Lisa Jonkers, Robbin Kuijken, Rohan Mahadew, Tijmen Cheng mee aan de individuele kata-wedstrijd. Voor Anne, Ben, Burak, Lisa, Robbin en Rohan was het zelfs de eerste keer dat ze meededen aan het minitoernooi. Daarnaast deden Robbin, Mara en Tess voor het eerst mee aan een teamkata. En daarmee waren ze het enige team van Elhatri.

Vanuit de Elhatri kata selectie deden Aida Muhic, Arianna Zvigna Cortez, Bena Mulya, Eva Steenhuijsen, Jaume Kelleners, Jelle Hageman, Kodai Senthivel, Marfa Malakkovskaya, Milan Keij, Myrthe Dekker, Nigel Kemper, Pepijn Bruijns, Roy Otten, Shania Amatredjo, Stijn Pleumeekers, Stuart Schiebaan en Thijs Dekker mee. Ook voor Marfa was het haar eerste wedstrijd.

Onze STE-coaches Casper Bruijns en Matty Pleumeekers zorgden voor de begeleiding van de 27 deelnemers en het kata-team. De Elhatri Selectie-toppers Bas Bruijns, Lukas Hageman, Julia van Gennip en Edwin Wang deden dit keer niet mee met de wedstrijden maar mochten dit keer ervaring opdoen als scheidsrechter of wedstrijdorganisatie.

Het waren spannende wedstrijden en iedereen heeft met veel enthousiasme de wedstrijden gedraaid. We kunnen stellen dat iedereen een ervaring rijker is. Sommigen hebben een medaille weten te bemachtigen, sommigen hebben voor zichzelf tips gezien voor toekomstige wedstrijden, een enkeling moest een traantje wegpinken (en dat hoort er ook bij). Maar het is vooral goed te zien dat iedereen ondanks alle spanning, en soms overweldigende omgeving/publiek, veel plezier heeft gehad. Zoveel plezier, dat ons enig(st)e kata-team breed grijnzend over de mat zweefde….en dat leverde het grootste applaus op…chapeau!!!.

Een aantal van onze deelnemers vielen in de prijzen. Met vier 1e, zeven 2e en twee 3e plaatsen was het Elhatri team het meest succesvolle team in de ochtend. Maar ook diegene die net niet in de prijzen vielen hebben goed werk verricht. De meeste mochten toch meer dan 2 ronden lopen. Een hele prestatie op zich.

reulttatminit

Onderstaand een overzicht van onze medaille winnaars:

Aida Muhic 1e plaats Cat4 Meisjes Oranje-Blauw
Bena Mulya 1e plaats Cat2 Jongens Wit-Geel
Jelle Hageman 2e plaats Cat3 Jongens Oranje
Khairunnisa Indarto 3e plaats Cat3 Gemengd Wit-Geel
Leo Tan 3e plaats Cat2 Jongens Wit-Geel
Milan Keij 1e plaats Cat4 Jongens Oranje-Blauw
Myrthe Dekker 2e plaats Cat4 Meisjes Oranje-Blauw
Nigel Kemper 2e plaats Cat1 Jongens Wit-Geel
Pepijn Bruijns 2e plaats Cat4 Jongens Oranje-Blauw
Roy Otten 1e plaats Cat5 Jongens Oranje-Bruin
Shania Amatredjo 2e plaats Cat4 Meisjes Wit-Geel
Stijn Pleumeekers 2e plaats Cat3 Jongens Groen-Blauw
Thijs Dekker 2e plaats Cat2 Jongens Oranje-Groen