BADHOEVEDORP – Deze keer slechts 2 Kata-deelnemers van Elhatri. Maar die presteerden prima! Aylin won 3 wedstrijden, verloor er één en kreeg haar eerste vaantje. Nejla won alle vier haar wedstrijden en ontving het gele vaantje.

Daarna stonden zes STE leden opgesteld voor het kumite gedeelte in Badhoevedorp. Lukt het de jongens de geleerde lessen uit de trainingen vanmiddag toe te passen in de wedstrijd?

Onder begeleiding van coaches Jeroen en Ronald (en de overige meerijdende ouders) was de ploeg goed op tijd aanwezig. Het duurde wel even voordat ze daadwerkelijk de mat op mochten. Er werd afgetrapt met wat rek- en strekoefeningen.

Noyan was als eerste aan de beurt en stond opgesteld voor mat 3. Het was pas zijn tweede wedstrijd maar stond zelfverzekerd zijn partijtjes te spelen. Hij had er 3 gewonnen (1 door opgave) en slechts 1 verloren. Wat een topprestatie!

Arthur stond 4 partijtjes te wachten op tatami 4. Hij had het voornemen om bij de eerste 2 te eindigen. Zijn eerste partij won hij met 6-0. Geen gemakkelijke tegenstander, want door de rechte trappen van zijn tegenstander stond Arthur een paar keer naast de mat en liep hij strafpunten en wat verwondingen op, maar hij had geen enkel punt tegen gekregen en won overtuigend! De tweede partij werd met 4-0 gewonnen. Bij de derde partij had Arthur het eerste punt uitgedeeld en het leek met 2-2 te eindigen, maar hij kreeg uiteindelijk in de laatste seconde een punt tegen. Balen! De vierde partij eindigde met 2-2 en werd door Arthur gewonnen (sensu). Die tweede plek kon dus worden opgeëist en hij heeft een geel vaantje opgestreken!

Tijd voor koffie voor de coaches….

Dan de beurt aan Justen op tatami 3. Het was een rommelige wedstrijd met strafpunten die op- en afgetrokken werden, maar het eindigde voor Justen met een fantastische 8-0! Justen deelde een ura mawashi geri uit en scoorde een ippon. Sterk gespeeld!

Gelijktijdig was Thomas aan de beurt op mat 1. Thomas won zijn eerste partij met 5-3. De tweede partij was best pittig maar ook deze werd gewonnen met 4-1. Ook de derde ronde werd gewonnen door Thomas. Dat ging soepeltjes. Maar liefst 90 punten binnen gehaald met een totaalscore van 355. Hebbes, dat oranje vaantje!

Justen zijn tweede partij eindigde met 2-0. Hij moest daarna meteen zijn derde partij spelen. Lange tijd was het 1-0 voor de tegenstander, maar het eindigde alsnog met 1-1. Alleen deze partij kon Justen dus niet meer winnen. De laatste partij werd wel door Justen gewonnen met 1-1. Ook hier dus 3 partijen van de 4 in de pocket!

Julian en Christopher liepen zich ondertussen warm bij tatami 2. Christopher won zijn eerste partij met 8-2. Het tweede wedstrijdje speelde hij tegen teamgenoot Julian. Zag ik daar een bloedneus? Het viel mee gelukkig. De jongens waren goed aan elkaar gewaagd: 0-0. Julian zijn tweede partij eindigde met een 3-2. Twee groene vaantjes voor deze kanjers!

Het was dus een topdag voor Elhatri, die halverwege de terugweg werd afgesloten bij de Twee Gouden Bogen. De jongens konden voldaan naar huis. Veel dank aan de trainers en coaches die de jongens goed voorbereid en begeleid hadden voor deze sportieve en leerzame dag. Op naar de volgende…..!