UTRECHT – Nadat vijf van onze zes katadeelnemers de 1e prijs in de wacht hadden gesleept, kon Samyak met ongeveer een uur vertraging als eerste de mat op voor het onderdeel kumite bij de Strijd der Elementen | Aarde. Op tatami 2 kreeg hij een strafpunt tegen maar zijn partij eindigde gelijk met 0-0. In zijn tweede beurt raakte hij met 2-0 achter maar met nog 10 seconden op de klok scoorde hij alsnog een punt dus de partij eindigde met 2-1. Zijn derde partij won hij en zijn laatste wedstrijd verloor hij met 1-2. Zijn inspanningen leverde hem een tweede plek op.

Arthur moest het tegen vier tegenstanders opnemen op tatami 1. Arthur kwam vrij snel op 2-0 achterstand en wist toen zelf nog wel een punt te scoren, maar de teller liep langzaam maar zeker op en eindigde in een 5-1, verloren partij. Met nog wat goede tips van Ronald startte zijn tweede partij met een 0-1 senshu. Aan beide kanten werden vervolgens punten gescoord en wat strafpunten uitgedeeld, maar het eindigde uiteindelijk in een 1-3 voor Arthur. Hij was zichtbaar blij dat hij deze wel gewonnen had. De derde en vierde partij eindigden in een teleurstelling, met 6-1 en 8-0 verloren.

Op tatami 2 ging Justen de strijd aan. Zijn eerste partij eindigde met een gelijkstand, dat zag er hoopvol uit. Zijn tweede partij liep op van een 0-1, naar 0,2 en 0-3. Met nog 30 seconden op de klok scoorde Justen alsnog een punt, maar hij verloor helaas met 1-3. Zijn derde partij eindigde met een 1-0. Vanwege een misstap kreeg Justen last van zijn enkel waardoor hij op advies van de EHBO de partij voortijdig moest laten eindigen. Hij verloor jammer genoeg.

Tegen de tijd dat Thomas op tatami 1 mocht starten, liep het al tegen vijven. We liepen dus flink uit, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen hadden nog genoeg energie om elkaar aan te moedigen. Thomas verloor zijn eerste partij met 5-4, maar won daarna maar liefst drie keer op rij (!). In zijn tweede partij stond hij met 3-0 voor en daar bovenop maakte hij een ura. Van 6-0 liep het nog verder op naar een 6-3 en in de laatste drie seconden kwam daar nog een punt bij. Eindstand 7-3 voor Thomas. In de derde strijd won Thomas met een overtuigende 8-0 en in de laatste strijd liet Thomas zien dat hij zich fantastisch kan terugvechten. Van een 2-3 achterstand werd de score omgebogen naar een 5-3 vóór, met dank aan (weer) een ura. Het leverde hem een zilveren medaille op.

Voor Jasmijn kent de Strijd der Elementen inmiddels weinig verrassingen meer. Het ging in de drie partijtjes redelijk gelijk op, maar ze won overtuigend met 3-3 (senshu), 3-0 (een ura in de laatste 8 seconden) en een eindstand van 4-3 in de laatste partij op tatami 4. Een beker voor deze topper!
Silke kon zich opmaken voor haar tweede toernooi en ze trof drie keer dezelfde pittige tegenstander op tatami 3. Ze wist zich knap staande te houden, terwijl haar opponent meerdere strafpunten opliep. Silke scoorde in de eerste twee partijen nog wel een punt maar ze verloor helaas met 1-5, 1-6 en 0-7. Uiteindelijk toch nog met een zilveren medaille naar huis. Knappe prestatie.
Aan het begin van de avond waren er nog drie strijders te gaan.

Danny zat in een sterke pool en moest vier keer de mat op. Dapper sloeg hij zich door de partijtjes op tatami 1 heen. In de eerste wedstrijd stond hij met 2-0 achter maar wist hij toch nog twee punten te scoren. Het eindigde in 3-2, nipt verloren. Bij de tweede partij wist Danny in de laatste 10 seconden nog een extra punt te scoren waarmee hij de wedstrijd overtuigend won met 1-3. De derde partij won hij met 1-1 door senshu en de laatste partij verloor hij jammer genoeg met 0-3. Hij nam een bronzen medaille mee naar Eindhoven!
Tijmen moest zich opmaken voor een paar uitdagende partijen tegen dezelfde tegenstander. Hij wist gelukkig nog een paar punten tegen te scoren en Tijmen werd volop aangemoedigd door de andere STE leden, maar hij moest zich helaas gewonnen geven. Op tatami 2 wist hij ondanks zijn verloren partijen (0-4 en 2-5) wel een zilveren medaille op te strijken.
Julian was op deze dag de hekkensluiter van het El Hatri team. Iedereen verzamelde zich rond tatami 3 om hem te steunen. Hij verloor zijn eerste partij met 0-1 en zijn tweede eindigde in een gelijkstand. Helaas weinig punten gescoord in deze pool, maar na afloop van deze wedstrijd kon dan eindelijk de groepsfoto worden gemaakt.
Er is door deze toppers in de wacht gesleept: 1 eerste prijs, 4 tweede prijzen, 1 derde prijs.

Iedereen is weer een mooie ervaring rijker en de zondag(avond) werd afgesloten met een snel diner op de terugweg naar het zuiden.

De zes kata-deelnemers