ROTTERDAM – Op deze mooie zondag mochten een aantal selectieleden weer aantreden voor de Rotterdam Cup 2019. Vandaag bestond het Elhatri kata selectieteam uit Aida Muhic, Christopher Huang, Daan Heijmens Visser, Dominique Lalji-Basten, Eva Steenhuijsen, Milan Keij, Momoko Ishuin, Nigel Kemper, Shane van Oosterwijk, Stijn Pleumeekers en Thijs Dekker. Het team werd ondersteund door onze STE-coaches Anita Dekker en Matty Pleumeekers, onder toeziend oog van sensei Appie.

Het was een leuke wedstrijd en er waren genoeg (top)-clubs (inclusief uit Duitsland, Engeland en België) aanwezig. De organisatie was gewoon goed geregeld en iedereen heeft veel plezier gehad.

Het niveau van alle deelnemers was hoog te noemen en daarmee een hele kluif voor onze selectieleden. Desondanks liet niemand zich zomaar uit het veld slaan. Kleine foutjes werden door onze leden zelf opgemerkt en zij zullen deze meenemen de training in als verbetering.

Belangrijkste les voor vandaag is dat een hoge kata geen garantie is voor succes. Een goed uitgevoerde kata met kimé, ritme, hoge startsnelheid, evenwicht en souplesse zal menig hoge kata overtroeven. Maar dit wil wel zeggen dat het voetenwerk van onze deelnemers veel beter moet.

Ondanks de zware tegenstand heeft bijna iedereen aangegeven dit een leuke wedstrijd te vinden. Juist door het uitdagende niveau van de tegenstanders was het een leuke wedstrijd en kan iedereen tevreden terugkijken op een zwaar bevochten toernooi.

Een aantal van onze deelnemers vielen in de prijzen. Maar ook diegene zonder prijs hebben goed werk verricht.

Christopher Huang en Milan Keij werden 2e elk in hun eigen categorie en Daan Heijmens Visser werd 3e