Roosendaal – Na de zomerstop mochten wij eindelijk weer aan de slag met een wedstrijd in Nederland. Op een enkeling na was iedereen op tijd zodat wij als team van start konden gaan. Vandaag bestond het Elhatri kata selectieteam uit Aida Muhic, Christopher Huang, Daan Heijmens Visser, Dominique Lalji-Basten, Eva Steenhuysen, Jaume Kelleners, Jelle Hageman, Jesse van Brero, Kodai Senthivel, Maya Gilsing, Milan Keij, Momoko Ishuin, Nigel Kemper en Thijs Dekker. Het team werd ondersteund door onze STE-coaches Anita Dekker, Gustavo Rademakers en Matty Pleumeekers, onder toeziend oog van sensei Appie.

Het was een leuke wedstrijd en met deelnemers van een goed niveau. Een leuke wedstrijd om ervaring op te doen of om warm te draaien voor de volgende wedstrijd. Voor sommigen een goed moment om kata’s te lopen die ze nog niet op een wedstrijd gelopen hebben. Het is toch elke keer weer anders om de kata te doen tijdens een wedstrijd. Anderen hebben zichzelf moeten overwinnen omdat ze ziek of niet lekker waren. Ook hier een goed leermoment om te weten hoe het voelt als je niet tiptop in orde bent. We hebben weer veel geleerd vandaag en zullen alle leermomenten meenemen naar de dojo.

Een aantal van onze deelnemers vielen in de prijzen. Maar ook diegene zonder prijs hebben goed werk verricht.

Een eerste plaats voor Daan Heijmens Visser en Eva Steenhuysen. Milan Keij werd 2e. en Aida Muhic, Jelle Hageman, Jaume Kelleners, Jesse van Brero en Maya Gilsing veroverden een 3e plaats.

Van de elhatri kumitselecetie deden Christopher Gario, Darius Adhien, Fay Roos en Roshan Bakker mee aan het kumite gedeelte. De sfeer zat er goed in en iedereen begon vol goede moed aan het toernooi.

Christopher is na een nipt verlies in de finale uiteindelijk tweede geworden in zijn poule. Een zeer goed resultaat. Darius was uitstekend bezig en is in de laatste seconde verslagen in de strijd om de derde plek. Roshan is, na zijn eerste partij gewonnen te hebben op maximale punten, gestrand door een jurybeslissing in de tweede ronde. Fay maakte in haar partij net na het eindsignaal een mooie ura mawashi geri, maar helaas telde die niet meer mee.

Iedereen die heeft meegedaan heeft goede lessen geleerd en voldoende ervaring opgedaan om mee te nemen naar de training. Op naar het volgende toernooi!