ROTTERDAM – Zes athleten van de STE kata selectie en vier van de STE kumite selectie hebben deelgenomen aan de 14e Rotterdam Cup. Met atleten uit binnen- en buitenland is het een toernooi van hoog niveau.

Bij het onderdeel kata werd Mohardian 1e in zijn categorie. Nick en Feline eindigden beide op een 2e plaats. Daan behaalde een 3e plaats. Liv en Bram vielen helaas buiten de prijzen.

Bij kumite mocht Thomas als eerste aantreden. Goede wedstrijd die hij maar net uit zijn handen liet glippen, 2-2 verloren op senshu.

Daarna moest Christopher aan de slag in zijn categorie. Zijn eerste wedstrijd won hij met een paar mooi geplaatste stoten, 2-0 gewonnen. In zijn tweede wedstrijd trof hij een sterkere tegenstander, deze verloor hij met 11-6 ondanks een flink aantal mooie punten van Christopher.

Jasmijn trof vervolgens een bekende tegenstander in haar 1e wedstrijd. Moeilijke wedstrijd met veel inzet die ze met 6-2 verloor. Ze mag wel op voor de herkansing. Hierin komt ze snel op achterstand. Bij goede pogingen om die in te halen, liep ze echter tegen een paar counterstoten aan waardoor de wedstrijd met 5-0 verloren gaat.

Als laatste was het aan Fay om te strijden voor eremetaal. Haar eerste partij won ze overtuigend met 6-3, finalist dus! De finalisten waren erg aan elkaar gewaagd. Fay buigt een 2-6 achterstand om tot 9-6 voorsprong met nog een paar seconden te gaan. Helaas scoort tegenstander nog een ippon en die had ook senshu. Uiteindelijk neemt Fay dus een prachtige 2de prijs mee terug naar Eindhoven, geweldige prestatie!

Alle atleten zijn weer een mooie ervaringen rijker. Iedereen kan hier weer verbeterpunten uit halen waaraan gewerkt moet worden, op naar de volgende wedstrijd.