DSC_2122b

KOBLENZ (DU) – Op vrijdag 1 april, geen geintje, zijn Daan, Lukas, Bas, Edwin, Eva en Julia samen met Sensei Elhatri en enkele ouders vertrokken naar Koblenz.

Op zaterdag 2 april 2016 mochten we om 8.00 uur aanwezig zijn bij de opening van het toernooi. Om 8.30 uur begonnen de wedstrijden.

Het zou een zware dag worden. Een mooie gelegenheid om te zien waar je op dit moment staat. Hoe is je kata tegenover andere deelnemers van andere landen. Zo kwamen er deelnemers uit Belgie, Marokko, Zwitserland, Luxemburg, Nederland en Duitsland.

Alle deelnemers moesten om 8.30 uur beginnen.

Lukas, Bas, Daan en Edwin zaten in groep D, jongens. Omdat het een grote poule was, was deze op twee velden. Lukas was ingedeeld op tatami 5 en Daan, Bas en Edwin waren ingedeeld op tatami 6.

Bas mocht als eerste, Gojushiho sho, maar verloor zijn eerste ronde. Helaas voor Bas verloor zijn tegenstander de ronde erna, hierdoor was er geen herkansing voor Bas.

Ook Lukas had geen geluk. Ook Lukas verloor zijn eerste ronde, Empi, en ook zijn tegenstander verloor de volgende ronde. Ook Lukas had geen herkansing.

Edwin en Daan waren de eerste ronde uitgeloot en begonnen pas in de tweede ronde.

Edwin had geluk dat zijn tegenstander niet op kwam dagen en ging daardoor door naar de volgende ronde, die hij helaas verloor, Gojushiho sho. Ook zijn tegenstander verloor de ronde erna en had Edwin geen herkansing.

Daan liep een goede tweede ronde, Empi, en won deze met 3-0, de derde ronde, Unsu, won Daan met 2-1. De vierde ronde, Kanku sho, verloor Daan helaas. Helaas voor Daan verloor zijn tegenstander de ronde erna, waardoor Daan geen herkansing had.

Eva en Julia liepen beide in groep D, meisjes. Ook hier was een grote poule en waren de wedstrijden op twee tatami’s. Eva liep op tatami 1 en Julia op tatami 2.

Beide waren de eerste ronde uitgeloot en mochten in de tweede ronde starten.

Julia liep een uitstekende kata, Gojushiho sho, maar blijkbaar vonden de scheidsrechters dat Julia iets, minder goed deed dan de ander deelnemer. Julia verloor haar partij. De tegenstandster verloor haar volgende partij en kreeg Julia geen herkansing.

Eva liep een goede tweede ronde, Gojushisho sho, en won haar partij. Helaas verloor ze haar derde partij, Gojushiho dai, maar omdat haar tegenstandster de finale haalde, kreeg Eva herkansingen. In de eerste, Kanku sho, herkansing won Eva overtuigend. In de tweede herkansing, Gankaku, verloor ze nipt met 2-1. Hierdoor had Eva geen zicht meer op de 3e plek. Helaas.

Ik vind, en ook de ouders, dat jullie je best hebben gedaan. Het was een zwaar toernooi. Maar jullie stonden er wel. Neem de tips en tops mee naar de volgende wedstrijd.