DIFFERDANGE, LUXEMBURG – Zaterdag 8 april werd het Open Luxemburg gehouden in Differdange, een van de leukste toernooien in het voorjaar. Open Luxemburg is een groot, internationaal toernooi en tevens ook een meetmoment voor Karatebond Nederland. 753 karateka’s van 107 clubs uit 9 landen spelen op een hoog niveau om de felbegeerde podiumplaatsen.

Voor Kata waren Milan Keij en Daan Heijmens Visser als enige aanwezig van Elhatri. Milan kwam uit in de categorie U14. Helaas verloor hij de 1ste ronde nipt met 3-2 en had hij geen herkansing. Daan haalde de halve finale door verschillende rondes overtuigend te winnen. In de halve finale verloor Daan van de Duitse kampioen, maar haalde daarna een mooie 3e plaats.

Voor Kumite werd Elhatri vertegenwoordigd door Carlos Criado Granado en Didi van den Boom. Carlos en Didi behoren tot de Nederlandse top, dus de verwachtingen en wensen waren ook hoog.

Als eerste moest Carlos spelen. Zijn poule Kumite Male Senior -60kg bestond uit 10 karateka’s uit 4 landen. Carlos moest de eerste wedstrijd tegen een karateka uit België. Carlos zette zijn overtreffende trap meerdere keren in en won de wedstrijd overtuigend met 9-1. De tweede wedstrijd was spannend. Wederom moest Carlos tegen een karateka uit België. De Belgische tegenstander was snel en pakte de voorsprong. Tegen de eindtijd stond de tegenstander met 5-4 voor, alleen kreeg de tegenstander van de scheidsrechter een 4e strafpunt van de tweede categorie en werd de wedstrijd toch door Carlos gewonnen. In de finale speelde Carlos de wedstrijd van zijn leven. Hij was vastberaden om alles uit zichzelf te halen. Eerst kwam hij op voorsprong door een mooie trap, alleen de Belgische tegenstaander was Carlos uiteindelijk te sterk. Carlos pakte een mooie 2e prijs op dit belangrijke toernooi!

Tegelijk met de finale van Carlos startte Didi op de aangrenzende mat. Didi speelde dit keer voor het eerst in de nieuwe categorie Kumite Female U16 +54kg. De poule was groot en werd gespeeld op twee matten. 23 meiden uit 5 landen namen het op tegen elkaar. Het niveau van de karateka’s was hoog. In de eerste wedstrijd liet Didi zichzelf meteen zien. Ze vocht alert en versloeg haar Franse tegenstander met 4-1. De tweede wedstrijd speelde ze stabiel. Haar Nederlandse tegenstander zette druk, maar Didi wist goed te verdedigen en won de wedstrijd met 1-0. In de derde wedstrijd speelde ze tegen de uiteindelijke Belgische winnaar van de poule. Ze moest zich helaas met 4-1 gewonnen geven. Uiteindelijk verloor Didi wedstrijd om de 3e prijs en behaalde een mooie 5e prijs. Niet slecht voor de eerste keer in een nieuwe poule!

Carlos en Didi zijn allebei blij met hun resultaten in Luxemburg. Op naar 1st International Amsterdam Karate Cup volgende week!