HOOGVLIET (Rotterdam) – Zaterdagochtend verzamelde 11 kata-selectieleden zich me12794534_1100569819994068_9160470045197588055_nt veel zin in de sporthal Campus Hoogvliet. De deelnemers waren Bas Bruins, Pepijn Bruijns, Myrthe Dekker, Lukas Hageman, Daan Heijmens Visser, Christopher Huang, Roy Otten, Stijn Pleumeekers, Eva van der Velden, Edwin Wang en Alexander Znamenskiy.

Het NK Shotokan volgde de JKA-regels wat voor deze wedstrijd wil zeggen dat iedereen 2 kata’s moest laten zien die beoordeeld werdenmet behulp van punten. De beste 8 mochten dan een extra finaleronde draaien.

De dames mochten zich als eerste melden op de mat. Eva behaalde met haar kata’s netjes de finale in de categorie “Dames -16 jaar” maar verloor enkele puntjes door een balansverstoring en behaalde net geen medaille. In de categorie “Meisjes -12 jaar” met 18 deelnemers stroomde Myrthe (met de verplichte Heian Shodan en Heian Niddan) op een 4e positie de finaleronde binnen. Met een strakke Heian Godan (en met een moeizaam rekende jury-tafel;-) behaalde Myrthe uiteindelijk de 3e plaats.

Vervolgens mocht debutant Stijn zich melden in de grootste pool van de dag met 24 deelnemers in de categorie “jongens -12 jaar”. Zijn strakke Heian Shodan en Heian Niddan werden door de scheidsrechters met mooie punten gewaardeerd. Met een 9e plek behaalde Stijn net niet de finaleronde en moest een groot aantal “bruine banders” voor laten gaan.

Na enig uitloop mochten Christopher, Roy, Alexander en Pepijn zich met 16 andere deelnemers melden op de mat in categorie “Jongens -14jaar”. Ook voor Roy was het de eerste keer op een NK Shotokan. Alle vier liepen ze mooie Heian Shodan en Heian Niddan maar het niveau in de pool was hoog. Alexander en Pepijn wisten de finale net niet te halen. Roy en Christopher mochten in de finale hun kunde nogmaals laten zien waarbij Christopher uiteindelijk de 3e plaats wist te veroveren.

Bas, Lukas, Daan en Edwin mochten na enig wachten zich melden voor categorie “Jongens -16jaar”. De 14 deelnemers in deze groep waren aardig aan elkaar gewaagd en het niveau was hoog. Maar de Heian Godan, Jion en Enpi van onze heren waren voor de meeste deelnemers een maatje te groot. Met overtuiging behaalde Bas, Lukas, Daan en Edwin de finale maar de concurrentie was moordend. Uiteindelijk wist Daan de eerste plaats te bemachtigen met een verpletterende Kanku Sho.

Team

Na een korte pauze mochten Bas, Lukas en Daan hun Heian Godan en Bassai Dai laten zijn in de categorie “Teamkata +14 jaar”. Met volle overtuiging wisten de Dragon Knights de 2e plaats te behalen.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Het niveau op de wedstrijd was hoog maar onze deelnemers hebben zich van hun beste kant laten zien. Alle 11 mogen ze met trots terugkijken op een spannende wedstrijd.

FullSizeRender

Het team van de STE kumiteselectie heeft bij het NK Shotokan in Hoogvliet twee prijzen weten binnen te halen. Didi van den Boom haalde een 3e plaats in de categorie meisjes -14 jaar +47 kilo en Carlos Criado pakte een 1e plaats in de categorie heren -18 jaar. Joris van den Heuvel bereikte een 4e plaats in de categorie heren +18 jaar -75 kilo. Ton François en Idris Ulker hebben allebei een 4e plaats gehaald in de categorie heren +18 jaar +75 kilo. Wij feliciteren iedereen met de mooie prestaties. Het was een topdag met veel leerzame ervaringen. Iedereen bedankt voor de steun en felicitaties namens het team!

FullSizeRender-1