WIEKEVORST (BE) – Zondagochtend 18 februari 2024 togen 7 karateka’s van Elhatri richting het Belgische platteland om deel te gaan nemen aan de Wolfpack Cup. Puntensysteem, 5 scheidsrechters en alle deelnemers zouden 2 rondes lopen. Zoals gebruikelijk werden het laagste en hoogste punt weggestreept en de overige drie punten van de 2 rondes opgeteld. Degene met het hoogste punten aantal was de winnaar en er waren medailles voor de tweede en derde plek.

Eerste die aantrad was Albert. De deelnemers in zijn poule waren geen doetjes, maar Albert kon ze makkelijk aan. Met een mooie score haalde hij de eerste plek.

Daarna was Robin aan de beurt. Het was haar eerste toernooi! Haar eerste kata liep ze goed, alhoewel ze daar zelf een ander gevoel over had. Bij de tweede kata had ze echter haar vorm te pakken. Goed voor een tweede plek!

Liv liep in een poule van 3 karateka`s in de categorie Bruin/Zwarte banden. Na 2 goede kata`s  kwam zij als winnaar uit de bus. Het eerste toernooi in 2024 gaf direct een eerste plek en dat is een fijn begin van het toernooi seizoen!

Feline liep een heel sterke eerste kata. Alhoewel er een kleine balansverstoring aan het einde van de eerste kata was, behaalde ze toch de meeste punten in de eerste ronde. De tweede kata was echter nog beter en de eerste plek was een feit.

Shrihari streed in een poule van 8 deelnemers voor de eerste plek. Hij liep zijn kata’s feilloos, maar in de poule zaten sterke karateka’s. Uiteindelijk wist hij met één-tiende verschil zijn tegenstanders te verslaan en was de eerste plek zijn beloning.

Tenslotte waren Bram en Jaume aan de beurt die samen uitkwamen in het hoogste segment. Bram liep sterke kata’s. Er is een duidelijke groei waarneembaar in deze karateka in kracht en balans, maar helaas werd het in dit toernooi niet verzilverd.

Jaume was goed in vorm, had zelfvertrouwen en dacht: dit wordt een ‘walk-in-the-park’. Dat werd het ook, maar wel een pittige! Jaume was de enige die 3 kata’s moest lopen, omdat hij na de eerste twee rondes op precies gelijke hoogte stond met zijn tegenstander, een duidelijk zeer ervaren en krachtige Belg. Het werd dus een spannende finale tussen twee titanen, de hele zaal hield haar adem in, die Jaume uiteindelijk met een mooie Sansai en minimaal verschil won.

Het hele toernooi duurde anderhalf uur, waarschijnlijk het kortste toernooi ooit waar de Elhatri deelnemers aan hebben deelgenomen. Maar het was een heel prettig en vriendschappelijk samenzijn met de karateka’s van andere clubs en iedereen heeft ervan genoten. Een mooie ervaring rijker en klaar voor een volgende uitdaging!