GroepFuna2015ALKMAAR – Myrthe Dekker had duidelijk haar dag. Ze won ronde na ronde. En toen de laatste ronde.. de finale… ook! Een eerste plaats voor Myrthe! Pepijn kwam heel krachtig voor de dag. Dat het geen prijzen opleverde deed niks af aan zijn prestatie. De rustige Stijn vond alles wel spannend op de wedstrijddag, maar was uiterst geconcentreerd en luisterde goed. Stijn zat in een grote poule 8/9 jaar oranje band+ met sterke tegenstanders maar dat deerde hem niet. Hij wist precies wat hij moest doen en liep zijn eerste wedstrijd foutloos. Die was in de pocket.

Ook zijn 2e wedstrijd won Stijn overtuigend. De volgende wedstrijd verloor Stijn en dat was jammer anders zat hij in de finale maar Stijn liep zijn kata wel erg goed. Ook de laatste wedstrijd ging verloren en dat was niet verwacht, maar de uitslag was niet anders. Helaas geen podiumplaats. Bij Eva, Alexander en Christopher hetzelfde verhaal. Ze gaven alles, maar kwamen net te kort voor de 3eplaats.BenaFuna2015

Voor Bena was dit zijn eerste echte grote wedstrijd. Het was wel een beetje spannend, maar aan zijn kata’s was dat niet te zien. Bena zat in de categorie wit 7 jaar en mocht kata’s herhalen. Na de eerste 3 rondes te winnen met heian shodan stond Bena in de finale. Daar liet hij voor de laatste keer die dag zijn heian shodan zien en won met 3-0 de finale. Zo begon de dag met een mooie en verdiende eerste plaats voor Bena.

Jelle liep in cat. 5, 8-9 jaar, geel. De 1e ronde verloor hij net met 2-1. In de herkansing verloor hij nipt met 2-1. Wel liep hij geweldige kata’s. Goed gedaan.

EvaDaanFuna2015Daan en Eva zaten in dezelfde poule. Daan begon met een sterke Empi tegen een goede kanku-sho. Jammer genoeg verloor hij deze wedstrijd. Gelukkig had Daan nog herkansing. Na met Gojushoho-sho en Unsu te volgende twee rondes te winnen streed Daan om de derde plek tegen dezelfde tegenstander waarvan hij de eerste ronde had verloren. Zijn tegenstander liep Unsu en Daan liep Kanku-Sho. Met alle drie vlaggen voor won Daan nu wel en werd derde.

Eva begon de eerste ronde met Gojushiho-sho en won deze. De tweede en derde ronde liep Eva Kanku-Sho. Beide keren was Kanku-Sho erg goed en won Eva. Vol trots stond Eva in de finale. Ze moest tegen de Nederlands kampioen bij de jongens 12-13 jaar. Beide liepen ze Gojushiho-Dai. Maar Eva liet zich niet kennen en maakte het de scheidsrechters erg moeilijk. Jammer genoeg verloor ze, maar had ze wel een dik verdiende tweede plek binnengehaald en kreeg complimenten van de scheidsrechter voor haar sterke optreden.

Na de pauze was het de beurt aan de teams 14-15 jaar. Bas Bruins, Lucas Hageman en Daan Heijmens Visser startten zoals gewoonlijk MyrtheFuna2015erg overtuigend en trokken de 1e ronde met 5-0 naar zich toe. Ook de 2e ronde werd met een prima gelopen Basai Dai met 4-1 gewonnen. In de finale lieten de heren een uitstekende Enpi zien, maar verloren deze toch iets wat verrassend met 3-2. Uiteindelijk een dikverdiende 2e plaats met teamkata voor Bas, Lucas en Daan!

Aansluitend startten de poules van Bas, Lucas, Daan, Casper, Rick en Renske vrijwel op hetzelfde moment. Renske Voets, Lukas Hageman en Bas Bruins zaten samen in de poule 14-15 jaar groen t/m blauw. Bas liep meerdere rondes en liet prima kata’s zien, maar verloor helaas nipt in de strijd om de 3e plaats. Ook van Lucas zagen we meerdere prima kata’s die met veel overtuiging gelopen werden, maar ook Lucas verloor helaas om de 3e plaats en werd ook 5e. Renske wist de 1e ronde unaniem naar zich toe te trekken en liep aansluitend 2 rondes met enpi. Ze liet zien dat ze hier stappen mee heeft gemaakt, maar moest in de laatste ronde haar meerdere erkennen in Bas. Alle drie hebben goed gelopen en gestreden in iedere ronde!

Rick zat ingedeeld bij een erg zware poule, namelijk  mannen 16+ wedstrijdklasse. De eerste ronde had Rick een erg sterke tegenstander. Om er alles uit te halen en de tegenstander te verassen liep Rick een mooie Unsu tegen een sterke Empi. Jammer genoeg verloor Rick, maar ook voor Rick was er herkansing. In de herkansingsronde liep Rick Gankaku. Rick verloor deze ronde met 4-1 en lag er uit. Volgende keer beter.

Casper Bruins mocht aantreden in de categorie 35+ t/m blauw. Casper verloor helaas zijn 1e ronde nipt met 2-1, maar wist zich prima te herstellen en trok daarna meerdere rondes naar zich toe te trekken. Casper zag zijn sterke optreden uiteindelijk beloond met een schitterende 3e plaats!

Het resultaat van deze totale dag: een hele reeks trotse Elhatri Wedstrijdbegeleiders. Prijzen of geen prijzen, alle Elhatri deelnemers hebben het prima gedaan.