Afgelopen weekend vertrokken, Christopher, Milan, Daan en Sidney naar Luxemburg om deel te nemen aan de Coupe Internationale de Kayl. Een serieus goed georganiseerd toernooi met een strakke regie.

Christopher was de enige die zaterdag aan de beurt was. De rest waren op zondag de 15e aan de beurt dus zij vertrokken ook pas op zaterdag de 14e richting Kayl. Na een reis van iets meer dan 3 uur is Christopher in het stadje Foetz, op maar 10 minuten afstand van Kayl aangekomen waar hij met zijn ouders in een hotel zal overnachten. Na een leuke en gezellige avond werd hij zaterdagochtend vroeg gewekt. Omkleden, ontbijten en dan richting de sporthal vertrokken. Terplaatse, na zich te hebben aangemeld, moest hij een poosje wachten omdat zijn poule pas rond 10:20 uur aan de beurt was. Toen werd het tijd voor de strijd. Christopher wist de voorrondes met overmacht te winnen maar strandde helaas in de halve finale. Daarna wist hij alsnog met overtuiging de bronzen medaille te winnen!

Milan, Daan en Sidney waren zondag aan de beurt, zij zaten alle 3 in dezelfde poule met allemaal uitstekende karateka’s.
Milan won zijn eerste partij, zijn tegenstander in de 2de partij wist de scheidsrechters meer te overtuigen van zijn kunnen, Milan verloor deze tweede partij en werd uitgeschakeld.
Sidney verloor zijn eerste partij, hij kreeg een herkansing ook deze tegenstander (die uiteindelijk derde werd) bleek een maatje te groot voor hem.
Daan won zijn eerste 2 partijen, zijn derde partij verloor hij van een erg goede karateka uit Indonesië. Deze werd uiteindelijk eerste dus Daan kreeg de mogelijkheid te herkansen, deze mogelijkheid heeft hij maximaal benut en werd uiteindelijk derde.
Al met al, gezien de weerstand die door de tegenstanders geboden werd, goeie resultaten en veel leermomenten voor de deelnemers. De coaches waren tevreden.