Afgelopen zaterdag 21 oktober, is er een kleine groep Kata Selectieleden, naar Bochem in Duitsland afgereisd, om deel aan de Budokan Cup 2023 te nemen.
Het betrof: Mohardian, Bram, Jaume, Christopher en Eva.
Door een ongekend vreemde tijdschema, waren onze deelnemers over de dag verspreid, waardoor wij helaas niet als team samen konden zijn.
Mohardian moest als eerste om 08:30 uur op de mat. Het is hem gelukt een mooie 1e plaats te bemachtigen in zijn poule Jongens U12.
Daarna was Bram aan de beurt. Hij moest om 15:20 uur de mat op. Bram zette een mooie kata neer, maar helaas heeft zijn balans hem 2x keer tijdens de kata in de steek gelaten waardoor hij buiten de prijzen viel. Desondanks bleef hij wel vrolijk en met een lach op zijn gezicht.
Dan, later op de avond, moesten Jaume en Christopher om 18:30 uur op de mat. Maar helaas was het schema tot bijna 1 uur opgelopen.
Jaume wist een mooie 1e plaats te veroveren in zijn categorie Jongens U18 en Christopher miste de finale op een nippertje en moest genoegen nemen met een mooie 3e plaats in de categorie Heren Senioren want ze hadden zijn categorie Heren U21 niet.
Eva was als laatste aan de beurt. Zij moest eigenlijk om 19:35 uur op de mat, maar het werd ook wat later. Ook zij wist een mooie 3e plaats te behalen in de categorie Dames Senioren.
Het team heeft heel goed gepresteerd en iedereen is tevreden naar huis teruggekeerd met nog een internationale wedstrijdervaring op zak.
Door het tijdschema was het onmogelijk voor coach Gustavo om iedereen van het team te coachen. Gelukkig heeft hij de hulp van sommige ouders gekregen, zoals in het geval van Mohardian, die werd door zijn moeder gecoacht en Bram door zijn vader.
Onze dank is groot aan deze ouders voor hun bijdrage om onze deelnemers bij te staan. Coach Gustavo heeft de avondploeg gecoacht en is dik tevreden met het behaalde resultaat van alle onze deelnemers op dit toernooi.
Nu op naar het volgende!