HALSTEREN – Om 12.45 ging het onderdeel kumite van start. Zoë mocht als eerste beginnen. Ze begon erg sterk en beide tegenstanders waren aan elkaar gewaagd. Zoë had twee mooie ura-mawashi geri’s gemaakt die ze niet mee kreeg en uiteindelijk de wedstrijd verloor. Toch had ze super gevochten en was ze beter dan haar tegenstander.

Later de middag mochten Fatih en Furkan van start in de zelfde poule. Fatih mocht beginnen en begon erg sterk en wist door een goede mawashi-geri de winst mee te nemen, dit plaatste hem in de kwartfinale. De kwartfinale wist hij uiteraard ook te winnen (4-1). De stoten van Fatih waren erg strak en dit werd natuurlijk beloond.

De halve finale werd Fatih al wat lastiger en wist hij er een puntje uit te halen maar verloor helaas met 4-1. Fatih is uiteindelijk 3e geworden. Een verdiende 3e plaats.

Furkan was als laatste op de lijst aan de beurt en begon wat rommelig. Hij wist maar enkele goede technieken eruit te halen en stond 1-0 achter. Vervolgens liep de tegenstander zonder dekking in en maakte Furkan een stoot waardoor de tegenstander niet meer in staat was om te vechten en werd Furkan gediskwalificeerd.

Even later ging de poule van Inge van start. Ze begon erg goed en maakte mooie bewegingen. Helaas wist ze de wedstrijd niet te winnen, maar bleef positief. Meteen daarna moest ze weer op tegen een meisje die twee koppen groter was dan zij. Ze vocht slim en wist deze wedstrijd winnen. Hiermee stak ze de tweede plaats in haar zak. Zeker verdiend!

Hierna mocht Cas natuurlijk ook nog vechten hij begon de eerste wedstrijd tegen een tegenstander die een kop groter was dan hij. Maar dit hield hem niet tegen en wist 3-1 te winnen. De tweede wedstrijd was tegen een gelijkwaardige tegenstander en ook deze wedstrijd wist Cas te winnen met 2-0. Dit plaatste hem in de finale die hij meteen erna moest vechten tegen een klein mannetje. Deze verloor hij helaas met 1-0. Maar natuurlijk super goed gevochten en een verdiende tweede plaats!

Tot slot was dit een geslaagd toernooi en hebben we toch nog 3 kumite-prijzen mee weten nemen. Coach Carlos Criado Jr. feliciteert alle prijswinnaars.