FERRARA, ITALIE – Op 4 mei reisden Carlos en Didi af naar Italië voor deWorld Karate Championships for Clubs in Ferrara, Italië. Zowel Carlos als Didi hebben in de afgelopen jaren op het podium gestaan van dit interessante toernooi. Carlos haalde vorig jaar goud en Didi brons. Het jaar daarvoor haalde Didi goud. De verwachtingen waren ook hooggespannen, allebei wilden ze wederom een podiumplaats bemachtigen.

Carlos was als eerste aan de beurt. Hij nam deel in Kumite Shobu Sanbon categorie Junior -21y -65kg. Carlos speelde eerst tegen een Italiaan. Hij gebruikte zijn voeten en pakte verdiende punten. De tegenstaander probeerde Carlos continu te vloeren en werd uiteindelijk gediskwalificeerd voor teveel geweld. In de tweede partij speelde Carlos wederom tegen een Italiaan. De tegenpartij was vrij technisch maar Carlos zette wederom zijn talentvolle voeten in en de tegenstaander moest zich gewonnen geven met 3-0. In de finale speelde Carlos tegen een gelijkwaardig iemand – een snelle en technische vechter die ook zijn voeten liet spreken door continu te trappen. Carlos won uiteindelijk de finale met 1-0 en verdedigde hiermee zijn titel van vorig jaar. Goud!

Toen was Didi aan de beurt. Zij nam deel in Kumite Shobu Sanbon categorie Cadets 14-15y +55kg. Didi was vrijgeloot in de eerste ronde. Niet leuk maar wel een feit. In de tweede partij speelde Didi tegen een Russin en meteen de beste karateka in de poule. De Russin was technische en snel en beheerste zowel verschillende stoot- als traptechnieken. Het WK voor Clubs past andere regels toe dan wij in Nederland gewend zijn. Didi gebruikte haar stoot om punten te pakken en won de tweede wedstrijd met 4-1. In de derde wedstrijd en tegelijk de finale pakte Didi meteen de leiding door een trap op de rug. De Italiaanse tegenstandster maakte echter gebruik van de toernooiregels door vele stoten op het gezicht te geven. De tegenstaander won hierdoor de finale met 3-1. Didi verbeterde haar prestatie van vorig jaar en pakte een mooie 2e plek. Zilver!

Carlos en Didi vertrokken na 4 leuke dagen in Italië (en heerlijke pizza’s) naar huis met twee medailles op zak. We zijn trots op onze karatetoppers!