EINDHOVEN – Twee van onze toppers, Christopher Huang en Daan Heijmens-Visser, hebben een mooie financiële steun van de stichting YvGTF mogen ontvangen om hun karate carrière voort te kunnen zetten.

Initiatiefneemster en drievoudig Olympisch kampioene Yvonne van Gennip draagt met haar fonds een belangrijk steentje bij aan de ontwikkeling van jonge, sportieve talenten. Zonder sponsors en donaties is het voor veel sporters bijna onmogelijk hun sportieve carrière te kunnen voortzetten. Om voor een donatie in aanmerking te komen moet een talent een NOC/ NSF talentstatus hebben wat het geval van deze twee heren is.

Zowel Christopher als Daan zijn twee ambitieuze jonge karateka’s die graag op grote en belangrijke karate wedstrijden willen komen te staan, o.a. de Europese Kampioenschappen en natuurlijk de Wereldkampioenschappen. Helaas heeft het Corona Virus dit jaar roet in het eten gegooid, waardoor de heren een aantal wedstrijden hebben moeten missen. Nu ligt de hoop dat alles richting normaal door blijft gaan en dat ze het tweede seizoen van dit jaar af kunnen maken.

Er staan grote en belangrijke wedstrijden zoals in het binnenland als in het buitenland in de planning en met deze mooie bijdrage van het YvGTF kunnen Christopher en Daan de kosten die desbetreffende toernooien met zich meebrengen voor een groot deel dekken. Zowel Christopher als Daan zijn er hartstikke blij met deze steun door het YvGTF.

Christopher zei: “Dankzij de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds ben ik weer een beetje verder op weg”

En Daan zei: “Met de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds kan ik de kosten van de komende wedstrijden voor een groot deel dekken en dat is gaaf”

De jongens willen ook een dankwoord geven aan hun trainer en coach Sensei Appie Elhatri voor zijn bijdrage om het mogelijk te hebben gemaakt om deze financiële steun van het YvGTF te mogen ontvangen.

Onze Sensei kent Christopher en Daan al vanaf toen ze heel jong waren en weet wat ze hiermee kunnen en zullen bereiken in hun carrière als karateka’s.

En natuurlijk staan deze twee jongemannen te springen om z.s.m. weer aan de bak te kunnen!!