ZOETERMEER – Dit weekend werden de Nederlandse Karate Kampioenschappen tot 21 jaar gehouden. Er deden ruim 500 deelnemers van 46 verschillende karatescholen aan dit toernooi mee.

Veertien van onze kata selectieleden nam deel aan dit kampioenschap. Voor de meeste was dit toernooi de afsluiting van het laatste seizoen van 2019.

Onze team bestond uit Aida Muhic, Christopher Huang, Daan Heijmens-Visser, Dominique Lalji-Basten, Eva Steenhuysen, Jaume Kelleners, Jelle Hageman, Jesse van Brero, Kodai Senthivel, Milan Keij, Nigel Kemper, Stijn Pleumeekers, Shane van Oosterwijk en Srihari Gaddey.

Een vijftal van onze team vielen in de prijzen namelijk:

  • Christopher Hu-a-ng won de 1e plaats in de categorie Cadetten (14-15 jaar) waardoor hij zich Nederlands Kampioen 2019 – 2020 mag noemen.
  • Hetzelfde geldt voor onze Daan Heijmens-Visser die ook de 1e plaats in de categorie Heren Junioren (16-17 jaar) behaalde en zich ook Nederlands Kampioen 2019 – 2020 mag noemen.
  • Shane van Oosterwijk veroverde de bronzen medaille (3e plaats) in de categorie U12 (10-11 jaar)
  • Milan Keij wist ook de 3e plaats te behalen in de categorie Heren Junioren (16-17 jaar) en ging ook met een bronzen medaille er vandoor.
  • En als laatste Eva Steenhuijsen won ook een bronzen medaille door de 3e plaats te halen in de categorie Dames Junioren (16-17 jaar).

De rest van het team, hoewel zij niet in de prijzen vielen, hebben het heel goed gedaan. Voor sommigen was dit hun eerste N.K. waardoor ze een mooie ervaring rijker zijn.

Coaches Sensei Elhatri en Gustavo Rademaker kijken tevreden terug naar een geslaagde deelname van het Karate Team Elhatri aan dit Nederlandse Kampioenschap.