EINDHOVEN – Het 2e deel van de Strijd der Elementen was een speciale. Dit keer was het een thuiswedstrijd voor onze karateka’s, want het werd de Strijd in Eindhoven georganiseerd! Bovendien werd het toernooi begeleid door de vrijwilligers van Elhatri. De strijd der elementen is vooral bedoeld voor karateka’s die nog weinig wedstrijdervaring hebben en is een ideale manier om te leren wat een karate wedstrijd inhoudt en wedstrijdervaring op te doen! Er deden 4 jonge karateka’s mee met het onderdeel kata, maar achter de wedstrijdtafels zaten hun teamgenootjes van de selectie om te zorgen dat alles soepel verliep. Mooi om de wedstrijden een keer van de andere kant van de tafel te bekijken.

 

Er werden goede resultaten behaald in de ochtend: Mohardian veroverde een 1e plaats in zijn categorie, Ruhan een fraaie 2e plaats in haar categorie, Lucia een 3e plaats in haar categorie. Feline had geen podiumplaats, maar heeft leerzame feedback gekregen op haar kata’s.

Ook in de middag bij kumite zaten er Elhatri vrijwilligers achter de wedstrijdtafel.

 

In de categorie kumite maakte Tijmen, Vinny, Christopher, Artur, Julian, Jasmijn en Lucas zich op voor de tweede Strijd der Elementen in het teken van “Water”. Dit element staat voor de vloeiende, stromende en vormloze dingen in de wereld en kan worden geassocieerd met denken, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, souplesse en magnetisme. Naast de gewonnen ervaring, behaalden Christopher een 2e en Vinny, Artur, Tijmen en Jasmijn een 3e plaats.