UTRECHT – De KBN heeft voor de jeugdige kareteka`s met nog weinig wedstrijdervaring een nieuw toernooi samengesteld. Naast de bekende Vanentoernooien is er nu ook de Strijd der Elementen Cup.

Dit toernooi bestaat uit 4 wedstrijddagen die ieder hun eigen thema hebben dat geïnspireerd is op de traditionele Japanse elementen.

De eerste wedstrijd had thema “element Aarde” en voor dit toernooi vertrokken van de dataselectie Ruhan Özdemir (meisjes 10-11 jaar t/m oranje band), Mohardian Rousstia (jongens 8-9 jaar t/m oranje band) en Feline Kleinveld (meisjes 10-11 jaar vanaf groene band) onder leiding van Coach Nermin Gören naar Utrecht.

Ze zijn een ervaring rijker doordat ze door het poulesysteem meerdere kata’s konden lopen.  Uiteindelijk is Mohardian met de 1e plaats naar huis gegaan en Feline met de 2e plaats.

Rond 11.00u vetrokken ook 6 STE kumite selectieleden naar Sporthal Zuilen in Utrecht. Daar lieten zij hun kunnen zien met de volgende resultaten:

Jasmijn 2 wedstrijden verloren, 3e plaats.
Vinny 1 wedstrijd gewonnen, 2 verloren.
Julian 1 wedstrijd gewonnen, 2 verloren.
Lucas 3 wedstrijden gewonnen, 2 verloren, 3e plaats.
Tijmen 2 wedstrijden verloren, 3e plaats.
Artur 3 wedstrijden verloren.

Het was een geweldige dag! Onze toppers hebben het super goed gedaan en wat zijn we trots op ze! Met hele grote dank aan onze kumitecoaches Arno en Jeroen.

Op naar de volgende wedstrijd in deze serie met thema element Water op 19 juni in Eindhoven.