sittard cup team

SITTARD – Zaterdag 19 december hebben Emrullah Aslan, Fatih Aslan, Kayra Behchet, Carlos Criado, Furkan Oymaci en Didi van den Boom deelgenomen aan de Sittard Cup 2015. Nacho en Ton hebben hen als coaches ondersteund en daarnaast waren er diverse ouders om de deelnemers aan te moedigen.

Het was een groot en goed georganiseerd toernooi met meer dan 400 deelnemers, niet alleen uit heel Nederland maar ook uit België, Duitsland en Luxemburg. Ook een toernooi met een sterk deelnemersveld zou blijken; Team Elhatri heeft geen prijzen in de wacht kunnen slepen. Er is met een sportieve mentaliteit gevochten waarbij onze deelnemers veelal het initiatief namen door tot de aanval over te gaan. Helaas breekt dit soms ook op. Er zijn veel punten gescoord door de tegenstanders door af te wachten en tijdens de aanval met een Gyaku tsuki of Oi tsuki het initiatief over te nemen en te scoren.

Daarnaast had Carlos de pech om tijdens zijn tweede wedstrijd een harde trap in het kruis te krijgen; hij kon daarna niet meer vechten zoals we van hem gewend zijn en verloor.

Samengevat; jammer dat we niet wat meer wedstrijden gewonnen hebben, maar toch een leuke en leerzame dag voor iedereen die mee deed en voor de coaches. De leerpunten zullen we meenemen in de kumite trainingen.

Deelnemers; goed dat jullie er stonden! Ouders; fijn dat jullie er weer bij waren ter ondersteuning van de deelnemers!