image-1

HEERLEN – Met 22 Elhatri deelnemers reisde de STE af naar de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen. Met maar liefst 5x goud, 3x zilver en 4x brons keerde team Elhatri aan het einde van de dag huiswaarts.

Bij het onderdeel kata mogen Lukas Hageman, Christopher Huang, Myrthe Dekker en Milan Keij zich het komende jaar Open Zuid-Nederlands Kampioen noemen met de eerste plaats in hun categorie. Bas Bruins, Daan Heijmens Visser en Bena Mulya werden 2e in hun categorie en Aida Muhic,  Jelle Hageman en  Eva van der Velden 3e.

151107 Carlos en Didi

In het kumitegedeelte namen Carlos Criado en Didi van den Boom het op in de poules Jongens Junioren en Meisjes -14 Jaar. Eerst was Didi aan de beurt. Ze speelde haar eerste wedstrijd tegen een van haar gebruikelijke concurrenten. Beide karateka’s probeerden allerlei technieken uit om punten te scoren. Het ging voor beiden niet makkelijk.

Didi moest zich uiteindelijk helaas gewonnen geven met 0-2. In de tweede wedstrijd pakte Didi snel de leiding. Ze vocht tactisch en wachtte haar tegenstander op om vervolgens haar lange stoot goed in te zetten. Ze won haar tweede wedstrijd met 4-1. In de derde wedstrijd maakte Didi gebruik van trappen en stoten. De wedstrijd ging gelijk op. Helaas kreeg Didi een trap tegen en wedstrijd eindigde 2-4. Didi behaalde hierdoor het brons.

Toen was Carlos aan de beurt. In de eerste wedstrijd maakte de tegenstander van Carlos in de eerste seconden een ippon. Met 0-3 tegenstand wisselde Carlos van tactiek en liet hij zijn mooie traptalent aan iedereen zien. Hij wist de wedstrijd snel om te keren. Na twee ippons en nog een stoot won Carlos de wedstrijd met 7-3. In de tweede wedstrijd paste Carlos en zijn tegenstaander verschillende technieken toe. Allebei waren ze alert en vochten ze goed. Carlos trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 5-2. In de finale was Carlos zijn tegenstander te machtig. Carlos won de finale met 8-0 voor tijd. Carlos en Didi nemen het goud Jongens Junioren 16 jaar en het brons Meisjes 14 Jaar mee terug naar Eindhoven!