BETTEMBOURG (LU) – Afgelopen zaterdagochtend 13 januari, maakten drie karateka’s van Elhatri zich op voor de Milon Cup in het mooie stadje Bettembourg in Luxemburg. Klaar voor een nieuw avontuur!

Te beginnen met Jaume. Hij schopte het tot de finale waar hij oog in oog stond met een gevaarlijke tegenstander. De spanning was te snijden, maar uiteindelijk verloor Jaume met het kleinst mogelijke verschil. De scheidsrechters waren zo verdeeld dat ze net één vlag meer aan de tegenstander gaven. Jaume was teleurgesteld, maar verliet de mat met een “volgende keer beter”-houding.

Dan hebben we het over onze jongste ster, Mohardian, een kereltje dat zo snel is dat je hem bijna niet ziet bewegen. Hij vloog door zijn kata’s heen en bereikte de finale alsof het niets was. Maar toen, tijdens zijn laatste, krachtige ki-ai, moest hij plotseling hoesten! Iedereen hield zijn adem in. Zou dit het einde betekenen van zijn glorieuze opmars? Nee hoor, de scheidsrechters beraadslaagden en besloten dat het hoestje geen invloed had op zijn prestatie. Vijf vlaggen voor onze jonge held!

Last but not least, Nick, de energieke en ambitieuze karateka. Hij won zijn eerste wedstrijd met gemak, maar wist dat de tweede een uitdaging zou zijn. Zijn tegenstander was een onverslaanbare Duitse karateka. Nick, realistisch als hij is, focuste zich op de herkansing voor de derde plek. Maar helaas, ook daar verliep niet alles vlekkeloos, en hij miste net het podium.

Al met al was het een dag vol spanning, plezier en onvergetelijke momenten voor de karateka’s van Elhatri. Ze kwamen, zagen, en hoewel niet iedereen overwon, verlieten ze het toernooi met opgeheven hoofd en was het voor iedereen een heel leerzame ervaring!