Funakoshi Cup 2018
Matty Pleumeekers

Alkmaar, 10 juni 2018 – Op deze vroege ochtend verlieten we het zonnig Brabant om ons een weg te banen naar de Funakoshi Cup 2018 in Alkmaar. Vandaag bestond het Elhatri kata selectieteam uit Aida Muhic, Christopher Huang, Daan Heijmens Visser, Edwin Wang, Eva Steenhuysen, Jaume Kelleners, Jelle Hageman, Lukas Hageman, Maya Gilsing, Milan Key, Momoko Ishuin, Myrthe Dekker, Shane van Oosterwijk, Stijn Pleumeekers en Thijs Dekker. Het team werd bijgestaan door STE-coach Matty Pleumeekers en vrijwilligers Richard Kelleners (ochtend) en Gustavo Rademaeker (middag).

Dit jaar was er voor het eerst een driedeling gemaakt in de deelnemersklasse:

1. Breedtesport; bedoeld voor recreanten die eens een keer een wedstrijd willen lopen

2. Wedstrijdklasse; bedoeld voor deelnemers die zich specifiek richten op wedstrijden

3. KBN meetmoment; speciaal bedoeld voor geselecteerden door de KBN

De breedtesport kenmerkt zich met name door het gelimiteerde toegestane kata’s, zijnde de 5 Heian kata’s. In de wedstrijdklasse en KBN meetmoment mocht alles gelopen worden. Echter er mocht niet herhaald worden. Het verschil tussen meet moment en wedstrijd klasse was dat tijdens de wedstrijdklasse de deelnemers gelijktijdig moesten lopen. Meetmoment volgde de officiële WKF regels inclusief de 5 scheidsrechters (i.p.v. 3).

Onze deelnemers waren verdeeld over alle drie de wedstrijdklassen. Zonder enige uitzondering deed iedereen zijn best. Voor sommige even wennen dat ze alleen Heian kata’s mochten lopen maar dat mocht de pret niet drukken. De uitvoering was goed en hier en daar zitten er nog kleine foutjes….met name bij de sprongen en draaien. Daar moeten we in de dojo dan ook de focus op gaan leggen.

Ook goed om te zien dat een aantal van de deelnemers er uitermate positief in gingen. Dit resulteerde in het behalen van hun doel of juist een verbetering van het te verwachten resultaat. Een aantal hebben nu gemerkt dat het leggen van de focus op jezelf en een positieve insteek, een eerste belangrijke stap is naar verbetering. Belangrijk hierbij is dat iedereen om je heen (je omgeving) hier ook aan meehelpt. Dat wil zeggen dat jij je eigen collega’s ook de kans moet geven om zich te concentreren op de wedstrijd en niet door blijft ratelen over koetjes en kalfjes.

Een aantal van onze deelnemers vielen in de prijzen. Maar ook diegene zonder prijs hebben goed werk verricht. Onze deelnemers eindigden allemaal in de top 5 van hun categorie wat een hele mooie prestatie is. Goed gedaan allemaal. Ga zo door!

Onderstaand een overzicht van de behaalde plaatsten:

Selectielid   Klasse   score

Aida Muhic Meetmoment meisjes 4e plaats

Christopher Huang Meetmoment jongens 3e plaats

Christopher Huang Cat 16: 14-15 jaar bruin 1e plaats

Daan Heijmens Visser Cat 33: Heren wedstrijdklasse 3e plaats

Edwin Wang Cat 33: Heren wedstrijdklasse 4e plaats

Eva Steenhuysen Cat 16: 14-15 jaar bruin 2e plaats

Jaume Kelleners Cat 28: 10-11 jaar jongens wedstrijd 2e plaats

Jelle Hageman Cat 12: 12-13 jaar oranje-groen 4e plaats

Jelle Hageman Cat 30: 12-13 jaar jongens wedstrijd 5e plaats

Lukas Hageman Cat 33: Heren wedstrijdklasse 5e plaats

Maya Gilsing Cat 2: 8-9 jaar wit 3e plaats

Milan Key Meetmoment jongens 3e plaats

Momoko Ishuin Cat 6: 8-9 jaar groen-blauw 3e plaats

Myrthe Dekker Cat 14: 12-13 jaar bruin 3e plaats

Shane van Oosterwijk Cat 8: 10-11 jaar oranje 1e plaats

Stijn Pleumeekers Cat 13: 12-13 jaar blauw 1e plaats

Thijs Dekker Cat 9: 10-11 jaar groen 4e plaats