151011 Daan en Didi Banzai Cup 2 copy

BERLIJN – Vol goede moed en gezonde spanning vertrokken Daan en Didi met het vliegtuig naar Berlijn voor de Banzai Cup. De Banzai Cup stonden bij Daan en Didi allebei hoog op de lijst vanwege het hoge niveau van het toernooi en de rijke deelname van karateka’s uit 22 landen.

Het hotel zat recht tegenover de sporthal. Mooi! Het hotel zat vol met karateka’s uit geheel Europa. Sommige landen waren ruim vertegenwoordigd, zoals Engeland, Letland, Indonesië, Rusland, Turkije, en Zweden. Daan en Didi gingen ‘s avonds vroeg naar bed om vervolgens om 9 uur klaar te staan voor het toernooi.

Als eerste ’s ochtends moest Daan spelen. Daan liep ronde na ronde goed. Hij kon goed inschatten welke kata hij moest inzetten tegen zijn tegenstander. Na drie rondes tegen tegenstanders uit Noorwegen, Duitsland, Ierland bereikte hij de finale. Alleen had Daan al lang gezien dat de tegenstander uit Zweden een moeilijk partij zou worden. Hij besloot om een nieuwe kata in te zetten. Een prima benadering. Daan heeft uiteindelijk zilver gehaald in zijn poule!

Didi moest pas in de namiddag spelen. Na het lange wachten mocht ze eindelijk op. Het niveau van de karateka’s was hoog. Didi speelde tegen meiden uit Letland, Denemarken en Polen. In de eerste wedstrijd liet Didi zichzelf meteen zien. Ze viel goed aan en versloeg haar tegenstander met overtuiging. De tweede wedstrijd speelde ze stabiel. Ze gebruikte veel overname-technieken om haar Deense tegenstander te neutraliseren. Met 4 seconden voor tijd kreeg ze helaas een punt tegen. Didi won de derde wedstrijd overtuigend met 3-2 en behaalde hiermee brons in haar poule!

Allebei zijn Daan en Didi blij om bij de Europese top te horen. Op naar het toernooi in Luxemburg volgende week!

BanzaiDaan