PUDERBACH (DU) – Ze vertrokken vrijdagavond al, de vier helden met hun begeleiders. Vlak bij het hotel nog even snel wat eten en daarna, hup, naar bed. Zaterdag vroeg op om acte de présence te geven op het 16de internationale WW-cup karate toernooi in Puderbach.
Mohardian en Jaume begonnen beiden om half negen. Mohardian in U12 en Jaume in U18.

De felle tegenstanders hebben goed hun best gedaan, maar zowel Mohardian als Jaume hadden hun zinnen op de eerste plek gezet en de tegenstanders hadden het nakijken. Nick en Daan begonnen ook ongeveer tegelijk. Nick zat in een grote U14 poule en liep daar twee vlekkeloze kata’s. Echter, één vlag na de tweede kata had de verkeerde kleur en daarna haalde die tegenstander de finale niet. Helaas kreeg Nick dus geen herkansing. Daan had meer geluk. Of ja, geluk. Bij Daan kun je niet van geluk spreken. Hij veegde de tatami aan met al zijn tegenstanders en stond zo ook op de hoogste trede.

Het was dus qua prijzen een goede dag voor de strijders van Elhatri. Maar uiteindelijk gaat het daar natuurlijk niet écht om. Het gaat om samen met het team ervaring op te doen en lol te beleven op een toernooi. En dat hebben ze zeker gedaan!