TERHEIJDEN – Op deze stralende dag baanden onze Elhatri kata leden zich naar het pittoreske Terheijden. Het Kata team bestond deze ochtend uit Aida Muhic, Dirkje Passon, Dominique Lallji-Basten, Eva Steenhuysen, Jaume Kelleners, Jelle Hageman, Jesse van Brero, Kodai Senthivel, Momoko Ishuin, Myrthe Dekker, Nigel Kemper, Shane van Oosterwijk, Sidney Meijer, Stijn Pleumeekers, Stuart Schiebaan, en Thijs Dekker. Vandaag hadden we meer dan genoeg coaches met Anita, Joost, Tjerk en Matty. Omdat er maar gelopen werd op één mat namen Anita en Matty deze wedstrijd voor hun rekening. 

Het Terheijden toernooi volgt de richtlijnen van het JKF (met de focus op de Heians) wat voor deze wedstrijd betekent dat de individuele wedstrijden beoordeeld werden door vijf scheidsrechters. De scheidsrechters gaven een score tussen de 6.5 en 7.5 wat wil zeggen dat onze deelnemers per ronde tussen een 19.5 en 22.5 kunnen scoren. Daarnaast mocht iedereen 2 ronden lopen. Al met al een leuk toernooi om wedstrijd ervaring op te doen én om te kijken of de basis kata’s er goed in zitten.

En het zat zeker goed met de basis bij onze deelnemers. Hier en daar werd een deelnemer toch nog verrast met de ‘lage’ Heian die gelopen moest worden. Zo nu en dan werden punten verloren door vergeten kiai’s, vergeten afweringen of foutjes maar bijna iedereen zorgde er voor dat ze 21.0 of hoger scoorden. Daarmee laten ze zien dat ze met een dikke voldoende de Heian’s beheersen.

Er werden maar liefst 15 individuele prijzen in de wacht gesleept. Maar laten we ons niet dood staren op de prijzen. Belangrijker is dat iedereen progressie heeft getoond. Beheersing van de Heian’s is belangrijk voor de wedstrijden waarbij hogere kata’s gelopen worden. Laten we vooral blijven oefenen op die Heians. Vooralsnog genieten we van deze dag en het mooie resultaat wat we met zijn allen hebben neergezet.

1e Nigel Kemper, Heren 7-9 jaar
1e Jaume Kelleners, Heren 10-11 jaar
1e Dominique Lallji-Basten, Dames 10-11 jaar
1e Jelle Hageman, Heren 12-13 jaar
1e Aida Muhic, Dames 12-16 jaar
2e Jesse van Brero, Heren 7-9 jaar
2e Shane van Oosterwijk, Heren 10-11 jaar
2e Dirkje Passon, Dames 12-16 jaar
2e Myrthe Dekker, Dames 12-13 jaar
2e Eva Steenhuysen, Dames 14-16 jaar
2e Sidney Meijer, Heren 14-16 jaar
3e Kodai Senthivel, Heren 7-9 jaar
3e Momoko Ishuin, Dames 7-9 jaar
3e Thijs Dekker, Heren 10-11 jaar
3e Stijn Pleumeekers, Heren 12-13 jaar
4e Stuart Schiebaan, Heren 16-18 jaar