DSC_0314

ALKMAAR – Zondagochtend kwamen 19 Elhatri selectie leden naar het nieuwe sportcentrum in Alkmaar om zich te bewijzen op het Tom van der Kolk toernooi. De deelnemers waren Bas Bruijns, Pepijn Bruijns, Myrthe Dekker, Thijs Dekker, Julia van Gennip, Jelle Hageman, Lukas Hageman, Daan Heijmens Visser, Christopher Huang, Sidney Meijer, Aida Muhic, Bena Mulya, Shane van Oosterwijk, Roy Otten, Dirkje Passon, Stijn Pleumeekers, Eva Steenhuijsen en Edwin Wang. Het Elhatri team werd versterkt door coach Casper Bruijns. Dit keer niet als coach maar als deelnemer in de categorie “heren 18+”.

Coaches Anita Dekker, Aagje Evers, Farah El Hatri, Tjerk Meijer en Matty Pleumeekers ontfermden zich onder het toeziend oog van Sensei Appie over de grote groep deelnemers. De eerste taak was om iedereen in het gelid te krijgen voor de openingsceremonie. Hierna mochten Bena, Shane en Thijs zich direct melden in de categorie “8/9 jaar jongens – 8e en 7e kyu” en Jelle in de categorie “10/11 jaar jongens – 8e kyu tm 6e kyu”. Alle vier de jonge heren lieten mooie en krachtige kata’s zien met als resultaat een 1e plaats voor Thijs en een 3e plaats voor Shane. Ondanks dat Bena en Jelle indruk wisten te maken met hoge kata’s, misten ze net het erepodium.

Vervolgens mochten Aida (cat “10/11 jaar meisjes – 7e en 8e kyu”), Stijn (cat “10/11 jaar jongens – 5e kyu tm 1e kyu”) en Myrthe (cat “10/11 jaar meisjes – 5e kyu tm 3e kyu”) zich melden op de mat. Aida wist met mooie Heian Sandans en Heian Godans de 1e plek te bemachtigen. Stijn verloor in de tweede ronde maar wist zich in de herkansingsrondes met een aantal mooi Heian Sandans terug te vechten naar een 3e plek. Ook Myrthe liep sterke kata’s maar moest haar eeuwige rivaal in de herkansingsronde voor laten gaan.

De heren Christopher, Sidney, Pepijn en Roy mochten daarna aantreden in de categorie “12/13 jaar jongens – 5e kyu tm 1e kyu”. Het was een grote zware pool maar de heren hielden dapper stand. Dit resulteerde in een 2e plaats voor Christopher en een gedeelde 3e plaats voor Roy en Sidney. Het harde werk en de goede inzet van Pepijn werd helaas niet beloond met een podiumplaats.

De dames Dirkje (cat “12/13 jaar meisjes – 8e kyu tm 6e kyu”) en Eva (cat” 12/13 jaar meisjes – 5e kyu tm 1e kyu”) waren de laatste deelnemers in het ochtendprogramma. Dirkje wist indruk te maken met haar Heian Sandan. Echter het direct achter elkaar lopen van meerdere rondes eiste haar tol waardoor Dirkje met een 4e plek net naast het podium stond. Ook Eva had het zwaar in de herkansingsrondes. Een goede Bassai Dai en Heian Godan konden haar niet helpen aan een podium plek.

DSC_0476

In het middagprogramma mochten Daan, Lukas, Edwin en Bas direct aan de slag in de categorie “14/15 jaar jongens – 5e kyu tm 1e kyu”. In deze categorie vlogen de Jion, Enpi en Goju Shi Ho Sho, Kanku Sho en Unsu je om de oren. Bas bereikte net niet de finale en moest helaas genoegen nemen met een 4e plek. Daan en Lukas moesten helaas de herkansingsronde in waar ze na een aantal ronden uitgeschakeld werden. Edwin verloor de 2e ronde maar wist zich kranig terug te werken door in de herkansing 3 rondes achter elkaar te winnen. Dit leverde hem een 3e plek op.

Julia mocht gelijktijdig met de jongens aan de slag in de categorie “14/15 jaar meisjes – 6e kyu tm Dan”. Ze kon een aantal rondes goed stand houden waarbij opviel dat de wijze waarop ze haar kata’s liep steeds beter en krachtiger werd. Helaas viel zij net buiten de prijzen.

Als afsluiter mocht ‘coach’ Casper zich melden in de categorie “18+ jaar heren – 4e kyu tm Dan”. Vol goede moed en zin wist Casper indruk te maken met zijn Heian kata’s. Ondanks het geweld van de jonge honden wist Casper een indrukwekkende 4e plaats te behalen.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. De kata’s werden goed en strak gelopen. Bij elk van de deelnemers werd vooruitgang en ‘fighting spirit’ gezien. De keuze van de wedstrijdleiding om in de herkansingsrondes de winnaar van de partij meteen opnieuw te laten lopen (sommigen hebben 4 wel kata’s achter elkaar gelopen), heeft gezorgd voor een ware uitputtingsslag. Ondanks dit besluit heeft iedereen zich kranig geweerd. Hiermee mag iedereen trots zijn op zijn of haar behaalde resultaat…dit geld ook (juist) voor diegene die niet het podium hebben gehaald.

Wij bedanken de coaches en onze fotografe Elizabeth Hu-A-Ng. Alle (podium)foto’s vind je hier