EINDHOVEN – De STE organiseerde voor de 28e keer het Elhatri Minitoernooi. Qua aantal inschrijvingen zaten we iets boven het door de WOC ingestelde maximum van 150 karateka’s. Ook van Budosporten Elhatri deden er veel nieuwelingen mee, voor sommigen was dit ook echt hun allereerste wedstrijd ooit.

Casper Bruins, de Elhatri katacoach bij veld 1 vond dat onze deelnemers allemaal heel erg goed hebben gelopen.

Cat1 meisjes wit-geel

Robbin Kuijken, Berfin Karadag en Navya Choubey mochten op veld 1 als eerste beginnen. Alle drie hebben heel goed gelopen. Robin verloor helaas al haar 4 wedstrijden maar liep goed. Berfin won drie van de vier partijen en behaalde hiermee een mooie 2e plek. Navya won 1 van de vier partijen, maar liep ook heel goed.

Cat2 gemengd oranje

Baran Karadag, Stijn Pleumeekers, Lucas van Hout en Phantiem mochten als tweede op veld 1 aan de gang. Baran verloor zijn eerste twee partijen en was hiermee uitgeschakeld. Stijn won al zijn drie wedstrijden overtuigend met 3-0 ( H.Godan, H. Sandan, H.Godan) en behaalde een verdiende 1e plek. Lucas verloor jammer zijn twee wedstrijden en was hiermee uitgeschakeld. Phantiem won haar eerste wedstrijd, maar verloor haar tweede en in de herkansing verloor zij ook. Allemaal goed gelopen.

Cat3 mixed wit-geel

Stan Smeets, Aida Muhic, Jelle Hageman. Stan verloor zijn eerste wedstrijd, won de eerste herkansing, maar verloor zijn tweede herkansingsronde. Toch goed gedaan. Aida won verdiend haar 1e ronde. In de halve finale verloor ze nipt, waardoor ze de herkansing in mocht en deze ook verdiend won. Helaas moest ze om de 3e plek de strijd aangaan met Jelle. Ze verloor nipt van Jelle en kwam net niet op het podium. Jelle won zijn twee eerste wedstrijden, maar sneuvelde in de halve finale. In de herkansing won hij verdiend en om de 3e plek won hij nipt van Aida. Jelle proficiat met je 3e plek.

Cat4 jongens blauw-bruin

Pepijn had ondanks maar weinig deelnemers een zware poule. Pepijn liep in de eerste ronde Basa Dai en won deze overtuigend met 5-0, de tweede ronde liep hij Jion en won deze met 4-1 en in de finale liep hij wederom Basa Dai en won deze met 4-1. Hierdoor behaalde Pepijn een mooie 1e plek.

Cat5 jongens oranje-blauw

Edwin Wang liep in zijn eerste ronde Basa Dai en won deze met 4-1, de tweede ronde liep hij Jion, maar verloor met 4-1. In de derde ronde liep hij wederom Basa Dai en won deze met 5-0 en behaalde een mooie 2e plek.

Marc Koesman verloor al zijn wedstrijden. Maar ondanks dat was hij aanwezig en stond op het wedstrijd veld. Marc, ik ben net als vele die jouw gezien hebben, erg trots dat je er was en dat je mee hebt gedaan. Dit is voor jouw al een overwinning. Top.