APELDOORN – In dit mooie zonnige weekend werd voor het eerst de Smaal Cup gehouden in Apeldoorn. Zaterdagmiddag mochten onze kata selectieleden zich melden voor het onderdeel Kata. Vandaag bestond het Elhatri kata selectieteam uit Aida Muhic, Christopher Huang, Daan Heijmens Visser, Dirkje Passon, Dominique Lalji-Basten, Jaume Kelleners, Jelle Hageman, Lukas Hageman, Sidney Meijer en Stijn Pleumeekers. Het team werd ondersteund door onze STE-coaches Tjerk Meijer en Matty Pleumeekers.

Het was een leuke wedstrijd en voor een eerste keer waren er genoeg (top)-clubs (inclusief uit Duitsland en België) aanwezig. Hier en daar had de organisatie enkele uitdagingen met betrekking tot het stukje logistiek en tijdsindeling van de matten. Maar de rest was gewoon goed geregeld en iedereen heeft veel plezier gehad.

Het niveau van alle deelnemers was hoog te noemen en daarmee een hele kluif voor onze selectieleden. Sommigen van ons team hadden de laagste band in hun poule en anderen hadden tegenstanders die veel hogere kata’s liepen. Desondanks liet niemand zich zomaar uit het veld slaan. De prestaties op de mat overtroffen die van de training in onze dojo. Kleine foutjes werden door onze leden zelf opgemerkt en zij zullen deze meenemen de training in als verbetering.

Belangrijkste les voor vandaag is dat innerlijke rust en focus op je eigen kata belangrijker is dan de techniek en ervaring van je tegenstander. Tijdens een wedstrijd zijn er veel dingen die je niet in de hand hebt. Te denken valt aan het wijzigen van de matten en poule-indeling waardoor je eerder of later aan de slag moet of je ingedeeld wordt met bruine en zwarte banders. Maar hetgeen je wel in de hand hebt, is hoe je zelf de kata uitvoert. Met focus, voorbereiding en “rust in je kop” loop jij je kata zo goed als je kan én probeer je jezelf te overstijgen in dat ene moment op de mat.

Ondanks de zware tegenstand heeft bijna iedereen aangegeven dit een leuke wedstrijd te vinden. Juist door het uitdagende niveau van de tegenstanders was het een leuke wedstrijd en kan iedereen tevreden terugkijken op een zwaar bevochten toernooi.

Een aantal van onze deelnemers vielen in de prijzen. Maar ook diegene zonder prijs hebben goed werk verricht. Onderstaand een overzicht van de behaalde plaatsten:

Selectielid Klasse score
Aida Muhic Kata meisjes 12-13 jaar 1e
Christopher Huang Kata jongens 14-15 jaar 3e
Daan Heijmens Visser Kata jongens 16+ jaar 2e
Dirkje Passon Kata meisjes 14-15 jaar 7e
Dominique Lalji-Basten Kata meisjes 10-11 jaar 2e
Jaume Kelleners Kata jongens 10-11 jaar 1e
Jelle Hageman Kata jongens 12-13 jaar 4e
Lukas Hageman Kata jongens 16+ jaar 4e
Sidney Meijer Kata jongens 14-15 jaar 4e
Stijn Pleumeekers Kata jongens 12-13 jaar 5e