Internationaler Budokan-Cup 2017

Op zaterdag 16 september vertrok heel vroeg een kleine groep van 6 STE leden, samen met 2 coaches (Tjerk Meyer en Gustavo Rademaker) richting Bochum in Duistland om deel te nemen aan de Internationaler Budokan-Cup 2017.

Het betroft Christopher Huang, Daan Heijmens-Visser, Pepijn Bruins, Milan Keij, Edwin Wang en Sydney Meyer.

Christopher moest als eerste op de mat. Hij zat in een poule van 20 karateka’s van onder de 14 jaar (12 en 13 jaar). In zijn eerste ronde kwam zijn tegenstander niet opdagen waardoor hij een “Bye” kreeg. Zijn tweede ronde won hij overtuigend maar helaas verloor hij de derde ronde op het nippertje. Gelukkig mocht hij later voor de 3e plaats knokken en na 3 rondes te hebben gewonnen mocht hij op deze 3e plaats staan.

Daarna was het aan de beurt aan de jongens van onder de 16 jaar. Deze poule bestond uit 14 jongens en hier deden Daan, Pepijn, Milan en Sydney aan mee.

Sydney mocht als eerste maar helaas verloor hij de eerste ronde op het nippertje. Jammer genoeg werd zijn tegenstander later uitgeschakeld waardoor hij niet in aanmerking voor herkansing kwam.

Toen was Milan aan de beurt. Hij won zijn rondes waardoor hij later in de finale stond (tegen de eerste tegenstander van Daan). Daan moest in zijn eerste ronde tegen deze zeer sterke tegenstander (hij staat op de 43e plaats van de wereldranking) en moest zich helaas gewonnen geven. Doordat hij naar de finale ging, mocht Daan voor de 3e plaats strijden wat hij sterk en zelfverzekerd deed en wist moeiteloos deze mooie 3e plaats te veroveren.

Pepijn zat ook in deze poule maar moest jammer genoeg zich in de eerste ronde gewonnen geven. Helaas verloor zijn tegenstander de volgende ronde waardoor een herkansing voor hem er niet meer mogelijk was.

Edwin werd door een foutje in een verkeerde poule ingedeeld, met name voor onder de 18 jaar. Hij vond het helemaal niet erg en besloot toch gewoon met deze groep te draaien en kijken wat het zou worden.

Helaas verloor hij de eerste ronde maar doordat zijn tegenstander later in de finale stond, kreeg hij een herkansing voor de 3e plaats die hij helaas op het nippertje verloor en deze kans voorbij zag gaan.

In het algemeen hebben onze jongens het allemaal heel goed gedaan. De zin zat er weer goed in na een lange vakantie.

Iedereen, deelnemers en coaches, blij en tevreden met de prestaties die onze deelnemers hebben geleverd en kijken vol vertrouwen uit naar het volgende toernooi, onze eigen toernooi: de Open Elhatri a.s. 30 september.